Translate

divendres, 22 d’octubre del 2021

Més enllà del Feng Shui: Consells per al canvi d'armari

Malgrat el títol, aquest article no parla de moda sinó d’ordre. Si no ho heu fet ja, aviat haureu de posar a punt la roba per a l’època més freda de l’any. En general, el fengshui recomana, abans de fer cap altra cosa, netejar, buidar i endreçar. Com es pot aplicar això al canvi d’armari?

Primer de tot, en traurem tant allò que hem de desar com el que hem de fer servir. Això ens permetrà netejar a fons l’espai buit. Un cop net, un saquet de lavanda, a més de perfumar, allunyarà possibles insectes intrusos.

Pel que fa a la roba, l’examinarem amb cura i en farem tres piles. En una hi posarem allò que ja no volem però que potser es pot dur a reciclar; en una altra, hi posarem el que creiem que pot interessar a algú altre i, en una tercera, el que volem conservar. Per explicar aquest procés, Francine Jay, una gurú de l’ordre també anomenada “Miss Minimalist”, parla de les tres “t”: Trasto (llençar o reciclar), Traspàs (donar o regalar) i Tresor (guardar).

Ara bé, com fer aquesta tria? Segons Marie Kondo, cal escollir només allò que ens fa sentir alegres.

Sigui com sigui, si alguna peça no us agrada, no us la poseu des de fa més de dos o tres anys, no us va bé, us resulta incòmoda o no us lliga amb res, és l’hora de deixar-la anar, ja que no la fareu servir encara que us sembli el contrari.

Com menys roba tinguem, menys canvis d’armari caldrà dur a terme ja que potser la podrem tenir tota a la vista.

D’altra part, l’ideal fora comprar tan sols allò que veritablement necessitem i contribuir, així, a un món més ecològic i sostenible. Si abans esmentava les tres “t”, ara seria el torn de recordar les tres “r”: Reduir, Reutilitzar i Reciclar.

fengshui@montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada