Translate

divendres, 15 d’octubre del 2021

Més enllà del Feng Shui: Una nova professió

Si a l’article de la setmana passada parlava del llibre El arte de ordenar antes de morir, de Margareta Magnusson, avui vull incidir en la profusió de gurús de l’ordre nascudes a l’ombra de la japonesa Marie Kondo.

N’hi ha d’espanyoles, com Alicia Iglesias (autora d’Orden y limpieza en casa), Vanessa Travieso (organitzadora i bloguera), Maria Gallay (directora de l’empresa Organización y Orden), Adelaida Gómez (d’Orden y Estudio) o Cloti Martínez Peinado (que ofereix un servei de coaching per organitzar espais), entre d’altres.

Més enllà de les fronteres, a banda de Kondo, cal esmentar Francine Jay (coneguda con “Miss Minimalist”) o Fay Wolf  i el seu llibre New Order.

Si us interessa aquest tema, us recomano algunes sèries que trobareu a Netflix. Una és The Home Edit, en què es pot veure Clea Shearer i Joanna Teplin en acció mentre endrecen estances diverses (garatges, vestidors, etc.), tot sovint a cases de personatges famosos i, per descomptat, també ¡A ordenar con Marie Kondo! i ¡Sé feliz con Marie Kondo!

Està clar que l’ordre porta pau. Com menys “bultos”, més claror, que deien abans. I és que, com menys coses hi hagi en una llar, més fàcil serà mantenir-la neta i, com més endreçada, més bonica. En conseqüència, a més bellesa i menys feina, ens sentirem millor i disposarem de més i millor energia.

Fay Wolf diu “Una casa endreçada deixa lliure la inspiració i, per tant, fomenta la creativitat”. I hi estic d’acord. Ara bé, no ens oblidem de mirar cap al nostre interior, ja que no hem de pretendre que la nostra felicitat arribarà només pel fet de gaudir d’una casa ordenada. Potser sí, però, que farà la felicitat de tantes persones dedicades a ajudar a posar ordre: sense cap mena de dubte, una nova professió.

fengshui@montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada