Translate

divendres, 8 de juliol del 2022

Feng Shui: Natural, japonesa, nòrdica

Decoració i fengshui no són sinònims, si bé el darrer ofereix recomanacions relatives a distribució, usos dels espais, formes i colors que es veuen reflectides en l’aspecte final de les estances d’un habitatge.

No només no són el mateix sinó que, de vegades, poden estar en desacord. En aquest i en propers articles analitzaré algunes tendències decoratives per a la temporada 2022-23 des d’aquest punt de vista.

Començo per dos estils en què resulta fàcil que les dues disciplines arribin al consens.

Un d’ells és el natural, que, com el seu nom suggereix, ens acosta a l’exterior. Per als habitants en entorns urbans, la creació de petits racons a manera d’oasi per desconnectar del món i de la tecnologia (televisors, ordinadors, mòbils, etc.) proporciona una reconnexió amb la mare natura. Els materials naturals i orgànics, com la fusta o la pedra hi ajuden. A manca de terrassa o pati, un espai ple de plantes esdevé un petit jardí interior a la vora del qual carregar piles; per exemple, asseguts en una bona butaca llegint, escoltant música o, senzillament, meditant.

El fengshui encaixa molt bé en aquesta tendència ja que la visió del món taoista, en la qual s’inclou aquesta disciplina, consisteix en seguir el camí del Tao; això és, assolir la plena harmonia amb la natura.

L’altre estil que proposo avui és l’anomenat “japandi”, un disseny interiors que conjuga la manera de fer nòrdica i la japonesa tot prenent-ne el millor de cadascuna d’elles. Comparteixen elements comuns, com el minimalisme i la funcionalitat i les seves diferències fan la barreja més atractiva. Així, mentre que la decoració nipona pot resultar massa elegant, l’estil nòrdic, amb detalls més rústics, hi aporta calidesa, sempre necessària en un llar que vulgui ser confortable.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada