Translate

divendres, 12 d’agost del 2022

Més enllà del Feng Shui: Mesures per a l'estalvi energètic

Si en un article anterior feia notar que els límits de temperatura que proposa l’Estat Espanyol no són els recomanables per a la salut de les persones, amb corbata o sense, avui proposo algunes solucions. No endebades, aquesta secció es diu En positiu.

Hi ha d’altres coses que es poden fer per tal d’estalviar energia. N’hi ha que no són viables a curt termini, tot i que potser sí a mig o llarg, però n’hi ha d’altres que es poden aplicar de forma immediata. Aquí només n’hi ha algunes:

Cuinar i fer anar el forn amb gas o usar una cuina solar.

- Subministrar l’aigua calenta de la rentadora i del rentavaixelles mitjançant una caldera de gas o amb energia solar.

No fer servir electrodomèstics que siguin prescindibles, encara que tot és relatiu, com l’assecadora, el congelador o el microones.

Desconnectar els aparells que resten en posició “stand by” per a no perdre energia residual.

Controlar “l’energia gris”, que prové d’aparells elèctrics ocults associats a la generació i al transport d’energia que, si estan mal calculats o mantinguts, poden generar moltes pèrdues.

Quan calgui adquirir nous electrodomèstics, substituir-los pels de consum més eficient.

Consumir energia de fonts renovables i treballar per a l’autosuficiència energètica.

Contra la calor, ventilar i refrigerar. Pel que fa a la ventilació, a l’estiu, preferiblement de nit, seran necessaris de 12 a 20 minuts per aconseguir-ho si es fa de forma creuada.

Pel que fa a la refrigeració, els anomenats sistemes passius resulten els més adequats per aconseguir una temperatura interior òptima. Consisteixen en evitar les superfícies envidriades; protegir-se dels bats de sol amb tendals, porxos, persianes; i reduir la il·luminació i l’ús d’electrodomèstics i aparells elèctrics, ja que sempre aporten una certa càrrega tèrmica.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada