Translate

divendres, 26 d’agost del 2022

Més enllà del Feng Shui: Vacances espirituals

Heu pogut fer vacances? L’etimologia de la paraula “vacances” ens remet als termes “vacare” (estar vacant, estar buit) i “vacuum” (buit).

Tot i que viatjar és una activitat molt adient per al període estiuenc, que és quan es disposa de temps per fer-ho, l’essència del mot condueix a no fer res, a buidar-se; en definitiva, al descans.

Els mestres zen solen convidar a fer vacances espirituals (si més no uns dies), la forma més eficient de retrobar-se amb un mateix, per poder reprendre la rutina amb energies renovades.

Us proposo uns pocs textos triats que ajuden a aquest retrobament i a gaudir, ni que sigui durant uns instants suspesos en el temps, d’un breu descans.


Aquests que segueixen estan escrits per Thicht Nhat Hanh (Vietnam 1926-2022), monjo budista, poeta, erudit i activista pels drets humans. Els tradueixo al català del llibre El arte de comunicar, editat per Kitsune Books.

 

“El camí de tornada a casa comença amb la respiració. Si saps respirar, pots aprendre a caminar, a seure, a menjar i a treballar amb la consciència plena per aprendre a conèixer-te a tu mateix”.

 

“La tranquil·litat de no pensar i no parlar ens atorga el marge necessari per escoltar-nos a nosaltres mateixos de veritat. No hem d’intentar escapar del nostre sofriment. No hem d’amagar allò que ens resulta desagradable. De fet, hem d’estar presents per a nosaltres mateixos, per entendre’ns i transformar-nos”.

 

“Caminar amb consciència plena és una forma meravellosa d’unir cos i ment. També constitueix una oportunitat de comunicar-se amb allò que no habita al nostre interior i que revitalitza i cura: la terra”.

 

Respirem, siguem conscients, caminem i connectem, allà on siguem, amb la mare terra.


fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada