Translate

divendres, 2 d’agost del 2024

Més enllà del Feng Shui: Dits màgics

Heu sentit mai a parlar de mantres, sutres i mudres? Tots ells són termes provinents del sànscrit i, per tant, de la cultura índia. Avui em fixo en el darrer dels tres. Es pot traduir per “segell" i defineix una gran varietat de gestos simbòlics que es fan amb els dits de les mans, presents a diferents cultures i entorns, des de l’hinduisme i el budisme fins al ioga, algunes arts marcials, danses tradicionals i arts plàstiques religioses. No endebades, des de l’antiguitat s’atorga a les mans un gran poder curatiu. Fins i tot, hi ha experts que afirmen que l’ús dels mudres es remunta a l’antiga civilització egípcia.

No es tracta de postures triades a l’atzar sinó posicions sorgides després de molts anys d’experimentació. A la pràctica del ioga i de la meditació ajuden a transformar l’energia del nostre cos per elevar-la i proporcionar-nos benestar. Poden ajudar a millorar la concentració i la relaxació així com la salut en general.

A continuació us en descric tres dels més habituals:

Chin (o Gyan) mudra: És el que practica la noia de la imatge que acompanya aquest article. Es fa unint els dits índex i polze i s’utilitza molt a l’hora de meditar perquè ens connecta amb la terra, amb els nostres orígens i amb la nostra essència.

Abhaya mudra: Es tracta d’un dels més coneguts. Consisteix en mostrar el palmell de la mà dreta una mica elevada. Es troba molt a la iconografia religiosa, tant a la cristiana com a la budista. Significa pau, serenor i coratge.

Anjali mudra: Resulta d’ajuntar les mans a l’alçada del pit, com es fa tradicionalment per resar o, en algunes cultures orientals, per saludar. Representa la unió del costat dret i l’esquerre i, en conseqüència, l’equilibri de les energies del cos i de la ment.Als mudres, les mans manifesten una de les seves formes creadores. Us animo a provar-los.

Més sobre mudres, aquí.

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada