Translate

divendres, 6 de setembre del 2024

Més enllà del Feng Shui: Nens més feliços

Ara que esteu llegint, atureu-vos un moment i plantegeu-vos aquestes qüestions. Com em sento físicament? (relaxat, cansat, amb son, amb set, amb gana, amb necessitat d’estirar les cames o de sortir a l’aire lliure...) Què sento? (curiositat, tristesa, alegria, agraïment, avorriment...) Quina postura adopto? (estic tens, còmode, incòmode, si segueixo així després en farà mal l’esquena...) Com respiro? (suaument, massa ràpid, sense agafar prou aire...) Què faig? (llegeixo un article, em distrec). Si presteu atenció a tots aquests punts, esteu, potser sense saber-ho, practicant mindfulness. Consisteix a viure el present amb consciència, amb acceptació i sense judicis ni preocupacions.

Va ser desenvolupat als anys 80 del segle XX pel Dr. Kabat-Zinn, a partir del budisme i del moviment vipassana, en un programa de reducció de l’estrès basat en l’atenció plena adreçat a persones sanes i a altres que patien problemes de salut (dolors crònics, desordres de l’alimentació, depressió, ansietat). Afirmava que la relació que mantenim amb el nostre cos, la nostra ment, els nostres pensaments i les nostres emocions ens aporta, si és la correcta, salut, benestar i saviesa. El cultiu de l’atenció plena és un acte radical d’amor i compassió per un mateix”. 

Adonar-se del que està succeint ara i aquí, posar el focus en diferents sensacions i identificar emocions esdevé útil en diferents contextos (a casa, a la feina o l’escola, practicant esport, etc.) I per descomptat que es tracta d’una eina que des del punt de vista educatiu ajuda al desenvolupament integral de joves i infants. De quina manera? Doncs ajudant-los, entre altres, a gaudir del present, a augmentar la concentració, a reduir possibles malestars, a aprendre a assumir les emocions i els pensaments propis i, de segur, a millorar-ne el rendiment. Que el mindfulness es practiqui a les escoles és la meva proposta per a una educació que ajudi a recórrer el camí de la vida amb més felicitat.

Més sobre meditació, aquí.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada