Translate

divendres, 28 de setembre del 2018

Més enllà del Feng Shui: La proporció és important

Ahir vaig publicar la imatge d'aquesta sala d'estar-biblioteca a les xarxes tot demanant comentaris sobre què en diria el Fengshui. I la veritat és que tinc uns amics d'allò més encertats.

La Núria deia: "Tal vegada massa blanc. Necessita una mica més de contrast. Ara, la vidriera amb llum natural m'encanta".

El Mateu opinava: "Ull amb una espurna si està la llar de foc encesa. Un espai molt maco per llegir, dibuixar i pintar. Molt bona llum".

La Sònia afegia: "El sostre és molt alt, no hi estaria bé jo."

És cert que el blanc predomina i, amb ell, l'element metall, que aquest color representa juntament, per exemple, amb el gris i les formes rodones, també presents en aquesta sala d'estar.

Mai es recomana excés d'aquest element en una llar perquè convida a l'ordre i a la disciplina i, tot sovint, condueix a viure molt pendent de les obligacions i sense afluixar el ritme. Resultaria adient, però, en un espai de treball, on no s'hi val descansar sinó produir.

D'altra part,  la referència a la perillositat de la llar de foc és molt encertada. Sempre dic que el Fengshui és una combinació d'art i ciència i de seny. I això darrer és el que ens ha de fer ésser curosos amb la seguretat d'un habitatge.

En relació a la llar de foc, cal tenir en compte que, segons Fengshui, no es pot posar a qualsevol lloc. Ho explicava en aquest article.

Pel que fa a l'apreciació sobre el sostre excessivament alt, resulta molt pertinent. I és que, en Fengshui, tot ha d'ésser proporcionat: ni sostres massa alts -que no acullen-  ni excessivament baixos -que oprimeixen-, ni un capçal de llit enorme -que sembla que ens vagi a caure al damunt- ni sense capçal -que ens sentim desprotegits-. En aquesta sala d'estar ni l'alçada ni la forma resulten gaire comfortables.

Sobre la bona llum, està clar que en tot hi podem trobar alguna cosa positiva. I la llum natural esdevé molt important per al benestar de l'ésser humà. Ho ampliava en aquest post.

Per acabar, voldria afegir-hi alguns aspectes no gaire favorables. D'una part, els vidres que arriben fins a terra deixen escapar l'energia. Teniu desenvolupada aquesta idea en aquest enllaç.

De l'altra, la prestatgeria del fons, carregada de llibres, fa del que s'anomena "fletxa enverinada" per a les persones que ocupin l'espai. Tanmateix, això ho desenvoluparé un altre dia...

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada