Translate

dimarts, 18 de setembre del 2018

Més enllà del Feng Shui: Edificis respectuosos


Qui més qui menys tothom té present que edificar comporta un impacte per al medi ambient. Ara bé, potser no es presta tanta atenció al fet que algunes conseqüències de la construcció afecten la salut de les persones.

La bioconstrucció pretén minimitzar totes dues coses. D’una banda intenta no exhaurir els recursos naturals i de l’altra, obtenir un habitatge saludable. Esdevé, així, una arquitectura respectuosa amb la terra i tots els éssers vius.

Es tradueix, per exemple, en aïllar bé els cables que passen per darrera el capçal d’un llit o en canviar l’ús de gas, carbó o petroli pel d’energies renovables.

Aquesta disciplina té en compte que, en un habitatge:

- L’ambient interior sigui saludable (en termes de qualitat de l’aire, temperatura, humitat, ventilació).

- No hi hagi ni contaminants ni tòxics (tant biològics -com bacteris o fongs-, com físics -com electricitat estàtica o camps electromagnètics- o químics).

- Es disposi de sistemes passius d’estalvi energètic i climatització (aïllants, calefacció, refrigeració, etc.)

- Cal mesurar les radiacions naturals (amb què treballa la geobiologia: vetes d’aigua, línies Hartmann o Curry, etc.- o artificials -instal·lacions diverses, com la il·luminació-).

- S’utilitzin sistemes constructius i materials de bioconstrucció, que consideren tant el seu cicle de vida (que ha d’ésser renovable, de baix impacte ambiental, reciclable) com que siguin saludables i no provoquin emissions tòxiques.

Hundertwasser, un artista plàstic austríac (1928-2000), va dibuixar la relació de l’home amb el món a través de 5 capes de pell. La primera és l’epidermis; la segona, la roba; la tercera, la llar; la quarta, l’entorn social i la identitat; i la cinquena, l’entorn mundial.

Està clar que l’espai on vivim esdevé de màxima importància i cal tenir-lo molt en compte a l’hora de garantir el nostre benestar.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada