Translate

dijous, 28 de novembre del 2019

Feng Shui: Nadal amb bon Fengshui


A menys d’un mes de les festes nadalenques hi ha qui ja ha començat a posar els guarniments bé a la llar bé a la feina.

Una pregunta freqüent, en arribar aquestes dates, és com podem decorar d’acord amb les indicacions del fengshui.

El primer a considerar és que cal un ambient endreçat ja que mai no s’ha d’aplicar fengshui en un entorn massa atapeït o caòtic. Si volem afegir molts elements decoratius nadalencs a un espai, potser no estaria de més retirar-ne alguns dels habituals, que ja tornaran al seu lloc passades festes. La proposta és, doncs, canviar la decoració i no augmentar-la.

Si sou dels que poseu arbre, on col·locar-lo? Un lloc on sempre estarà bé és al sector est del vostre plànol. Si no us resulta possible ubicar-lo en aquest punt, podeu cercar el sector est de l’estança on us vagi bé de posar-lo.  En una casa en què s’hagi fet un estudi de fengshui aprofundit es podrà determinar amb més precisió si hi ha altres punts convenients per posar-lo

Un cop instal·lat, com guarnir-lo? Cal tenir en compte que un arbre correspon a l’element fusta (dels cinc amb què treballa el fengshui: foc, terra, metall, aigua i fusta). Aquests elements es relacionen entre ells de diverses maneres. En l’anomenat cicle de creació, el foc produeix terra, la terra crea el metall, el metall conté aigua, l’aigua nodreix la fusta i la fusta alimenta el foc. En l’anomenat cicle de control, la fusta consumeix la terra, la terra estanca l’aigua, l’aigua apaga el foc, el foc fon el metall i el metall talla la fusta.

A l’hora de fer-los servir convé fer servir el cicle de creació, que és harmònic. Per tant, si, per exemple, decorem l’arbre (element fusta) amb objectes vermells o estrelles (element foc) i daurats o boles (element metall), caldria afegir-hi element terra (objectes quadrats o grocs o marrons) per completar el cicle: la fusta crea foc; el foc, terra; i la terra, metall.  Si el decorem amb elements blancs (element metall), que és tendència, caldrà afegir-hi element aigua (color blau).

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada