Translate

divendres, 15 de novembre del 2019

Més enllà del Feng Shui: Meditar en els txacres


Els txacres són centres d’energia que reparteixen l’energia, o prana, per tot el nostre organisme.

Tot això segons una antiga doctrina hindú, base de la filosofia del ioga, que diu que disposem de set txacres principals, a més d’altres considerats menors.

Els tres primers s’anomenen inferiors perquè corresponen a la part baixa del cos. S’ocupen de la nostra realitat exterior.

-         El primer és a la base de la columna i es diu muladhara o de l’arrel. Ens aporta seguretat i estabilitat.
-         El segon, denominat swadhisthana o del sacre, per la zona on s’ubica, ens ajuda a fluir amb els esdeveniments,  a estar oberts/es als canvis i a gaudir de la vida. És la seu de la creativitat.
-         El tercer, manipura o plexe solar, es relaciona amb la consciència d’un/a mateixa, amb la voluntat i l’autoestima. És la base de la nostra energia

Els txacres intermitjos tenen a veure amb la nostra realitat interior.

-         El quart, anahata o del cor, gestiona l’energia de l’amor (entès com amor universal) i de la compassió.
-         El cinquè, vishuddha o de la gola, ens ajuda a expressar-nos.
-         El sisè, ajna o tercer ull (situat entre les celles), allotja la saviesa.

El setè, sahasrara o de la coroneta, és el txacra superior i s’ocupa del nostre potencial espiritual infinit, dels nostres aspectes més místics.

Molts dels bloquejos que experimentem a la nostra vida provenen d’alguna disfunció d’aquests engranatges. Per exemple, si el segon txacra està obert i equilibrat, som persones sensibles, intuïtives, idealistes, fem plans i ens adaptem als canvis. Si es troba desequilibrat o bloquejat, ens costa fixar-nos límits, ens tornem massa melodramàtics/ques, res ens sembla prou bo, ens quedem sense iniciativa, podem ser hipersensibles o insensibles, esdevenir manipuladors/es o patir pors.

La meditació en els txacres resulta un bon mètode per equilibrar-los i prové de l’antiguitat.  Diu un proverbi xinès que “per estar sa, calen la terra i el cel”. La meditació no deixa de ser una forma de connectar-los.

Si desitgeu aprofundir en cadascun dels set txacres, visiteu aquest enllaç.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada