Translate

dimarts, 11 de febrer del 2020

Feng Shui personal: El lotus de mil pètals

En articles anteriors, he anat parlant dels txacres (en trobareu els enllaços al final d'aquest). Avui n’acabo la sèrie parlant del setè, que es troba a la coroneta, a la part superior del crani.

Els txacres són una mena de “vàlvules” que reparteixen l’energia, o prana, per tot el nostre organisme. Txacra, en sànscrit, significa “roda”.

La doctrina base de la filosofia iòguica diu que en tenim set de principals. El setè s’anomena sahsrara o “lotus de mil pètals” i es diu que es tracta del punt que connecta la nostra consciència individual amb la consciència divina. També, la porta per la qual l’energia entra al sistema de txacres.

Com més equilibrat es trobi, més fort serà el vincle amb la divinitat. Estimular-lo aporta coneixement intuïtiu i una forta espiritualitat.

Tanmateix, si es troba desequilibrat, pot ocasionar egocentrime, estretor de mires, energia baixa, manca de creativitat, materialisme i extremisme.

Els txacres es poden equilibrar de diverses maneres, com ara la pràctica del ioga, la meditació o el Reiki. A més, hi ha diverses eines que hi ajuden; entre elles, determinats aliments. En el cas del sisè txacra, val a dir que el mantra budista més conegut i utilizat, Om mani padme hum (que vol dir “la joia en el lotus”), és el més recomanat per treballar sahsrara.

Pel que fa a l’alimentació, s’aconsella, a l’hora de tenir cura d’aquest txacra, seguir una dieta vegetariana.

El món interior del deixeble comença semblant un jardí en què creixen plantes amb espines i cards: els pensaments i els sentiments. Quan hagi netejat les males herbes d’aquest jardí, ja res el retindrà en el camí ascendent de la llum, i aleshores sentirà que els mil pètals del lotus s’obren, un a un, dalt de tot del seu cap.” (Omraam Mikhaël Aivanhov).
Per llegir un article sobre el cinquè txacra, fes clic aquí.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada