Translate

dilluns, 27 de gener del 2020

Feng Shui personal: Veritat o mentida


En articles anteriors, he parlat dels txacres. Avui ho faig del cinquè, que es troba a l’alçada de la gola.

Els txacres són una mena de “vàlvules” que reparteixen l’energia, o prana, per tot el nostre organisme. Txacra, en sànscrit, significa “roda”.

La doctrina base de la filosofia iòguica diu que en tenim set de principals. El cinquè s’anomena vishuddha, que vol dir “lloc pur”,  i es diu que és el  centre de la comunicació. Fa de pont entre ment i cor i, per tant, ens ajuda a assumir les  nostres decisions i a defensar allò en què creiem.

Si es troba bloquejat, tot el que desitgem dur a terme (iniciatives, somnis, esperances) no s’acaba executant.

Quan es troba equilibrat, sabem expressar (creences, necessitats, creativitat...), sense estar condicionats per l’opinió d’altres persones, i escoltar els altres i comprendre’ls amb empatia.

Si, al contrari, l’energia no hi flueix bé i, per tant, hi ha algun bloqueig, distorsionem la realitat amb mitges veritats o amb mitges mentides, escampem xafarderies, parlem en excés, ens comportem de manera obsessiva i, fins i tot, mengem i consumim alcohol més del compte o fumem.

Aquest txacra regeix tots els òrgans que serveixen per a l’expressió i per a desenvolupar projectes artístics, com la boca, la llengua, la gola, l’oïda, els ulls i les mans.

Els txacres es poden equilibrar de diverses maneres, com ara la pràctica del ioga, la meditació o el Reiki. A més, hi ha diverses eines que hi ajuden; entre elles, determinats aliments. Per al cinquè txacra, és bo consumir aliments que siguin fàcils de digerir i que siguin dolços, com la fruita o la mel, per endolcir la vida.

Hom hauria de dir la veritat i fer-ho de forma amable. Hom no hauria de dir la veritat de forma desagradable ni dir mentires perquè sigui agradable” (Lleis de Manu, text antic de la civilització hindú).

Per llegir un article sobre el primer txacra, fes clic aquí.
Per llegir un article sobre el segon txacra, fes clic aquí.
Per llegir un article sobre el tercer txacra, fes clic aquí
Per llegir un article sobre el quart txacra, fes clic aquí.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada