Translate

dilluns, 3 de febrer del 2020

Feng Shui personal: Saviesa i intuïció


En articles anteriors, he anat parlant dels txacres. Avui em refereixo al sisè, que es troba entre les celles i que, de vegades, s’anomena “tercer ull”.

Els txacres són una mena de “vàlvules” que reparteixen l’energia, o prana, per tot el nostre organisme. Txacra, en sànscrit, significa “roda”.

La doctrina base de la filosofia iòguica diu que en tenim set de principals. El sisè s’anomena ajna o jnana-padma, que vol dir “lotus que atorga saviesa”,  i ve a ser el centre de comandament del nostre cos subtil, des del qual es controla els altres txacres i d’altres canals d’energia, la nostra ment conscient i inconscient i els cinc sentits.

Quan es troba equilibrat, observem el món sense jutjar-lo (com diu un dels principis del Reiki), gaudim d’una bona concentració, d’intuïció i, sovint, de carisma.

Si pateix alguna mena de desequilibri, ens manca disciplina, ens falla la memòria, tenim por a l’èxit i no confiem en la nostra intuïció. També, podem esdevenir persones dogmàtiques, autoritàries o massa racionals.

Si el treballem, adquirirem una visió més àmplia de la vida, amb saviesa, intuïció i claredat.

Aquest txacra regeix el nas i la base del crani. Si no funciona bé, podem patir de problemes relacionats amb la vista, migranyes o cefalees, marejos, insomni o sinusitis.

Els txacres es poden equilibrar de diverses maneres, com ara la pràctica del ioga, la meditació o el Reiki. A més, hi ha diverses eines que hi ajuden; entre elles, determinats aliments. En el cas del sisè txacra, es recomana justament el dejuni. Això és, durant un dia, beure només aigua o sucs de fruites i menjar només fruita, excepte el plàtan; per descomptat, sempre amb supervisió d’algun professional si es pateixen problemes de salut.


fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada