Translate

dijous, 9 de gener del 2020

Més enllà del Feng Shui: El cos i les emocions


Tot un univers emocional es manifesta al cos humà durant el transcurs de la vida. La por, la ràbia, la tristesa i l’alegria van deixant les seves petjades. Tanmateix, moltes vegades es neguen les emocions, per vergonya o per manca de coneixement.

Estudis recents en neurociència han demostrat que certes malalties cròniques  així com el dolor físic es troben relacionats de manera directa amb els processos de la bioquímica emocional. Plasencia, reconegut terapeuta i professor multidisciplinar, descriu en aquest llibre la connexió cos-ment tot basant-se en els fonaments de la Medicina Tradicional Xinesa i els darrers descobriments de la neuropsicologia.”

Així resa (tradueixo del castellà) la solapa d’un llibre  que acaba de sortir: “El cuerpo emocional. Encuentra tu conexión cuerpo-mente”, de Juan José Plasencia, editat per Kairós.

L’autor és terapeuta corporal, acupuntor, professor de Medicina Tradicional Xinesa i pioner en la formació professional de diverses tècniques psicocorporals i energètiques, amb més de trenta anys d’experiència professional. Ha publicat, entre d’altres, “El nuevo libro del masaje para el cuerpo y las emociones”, “Vive tus emociones”, “Cómo estimular al bebé” o “Shiatsu para bebés y niños”. Si desitgeu més informació sobre ell i les seves activitats podeu visitar www.escuelaacupunturabarcelona.es.

Diuen els mestres taoistes que la malaltia sempre comença a les emocions. Aquest és encara un tema pendent a la nostra societat, en què se sol viure més aviat mirant cap a fora que no pas cap endins.

En aquesta obra, amena i clara, Plasencia ens porta de la mà pel mapa del nostre cos físic per ensenyar-nos com s’integra, de forma complexa, amb l’emocional. També, per entendre com l’anatomia humana es relaciona amb les emocions i els processos psicosomàtics.

Deia Oscar Wilde: “Un home que és amo de si mateix posa fi a un malestar tan fàcilment com inventa un plaer. No vull estar supeditat a les meves emocions. Vull fer-les servir, gaudir-les, dominar-les”.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada