Translate

dijous, 23 de juliol del 2020

Més enllà del fengshui: Natura terapèutica


Avui torno a parlar del que al Japó s’anomena Shinrin-yoku o “banys de bosc”. Seixanta-dos centres oficials de la seva Agència Forestal els organitzen. Consisteixen en dues hores de passeig tranquil pel bosc al mateix temps que es realitzen alguns exercicis respiratoris.

Immunòlegs, antropòlegs i fisiòlegs nipons han conclòs, després de fer recerca sobre aquesta qüestió, que beneficien el sistema nerviós, preveuen diversos desordres com l’obesitat, la diabetes tipus 2, les malalties cardiovasculars i el síndrome metabòlic i que, a més, redueixen la tensió, la ira, l’angoixa, la depressió i l’insomni.

Fa una setmana s’han donat a conèixer els resultats d’un estudi dut a terme per un equip d’investigadors de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’objectiu del projecte era escatir si el contacte amb la natura, a més de millorar la salut física i emocional, reperctuteix en processos inflamatoris, tumorals o neurodegeneratius.

Amb mostres extretes d’un grup de trenta persones voluntàries, s’ha pogut constatar que els components químics que desprèn la vegetació arriben a la sang dels passejants.

Es tracta dels monoterpens, una eina de comunicació entre arbres que, segons els experts, ajuda les persones a gaudir d’un sistema inmune en bon estat. Aquesta substància, com a integradora dels olis essencials de moltes plantes, es fa servir des de l’antiguitat per a tractar diverses malalties.

Durant els mesos d’estiu, les concentracions màximes d’aquestes substàncies es donen a primera hora del matí i al migdia. En temps de pandèmia, i sempre, què millor que començar el dia amb una passejada entre arbres i vegetació per estar més forts i més sans.


fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Article relationat: Nens i natura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada