Translate

dissabte, 11 de juliol del 2020

Feng Shui: Lliçons del passat


Des que em vaig endinsar en el món del fengshui, sempre m’ha cridat l’atenció com a les cases d’abans (i dins d’aquest “abans” incloc més de la meitat del segle XX) hi havia molts aspectes que seguien alguns dels seus consells bàsics:

- Rebedor

Actua de filtre en arribar a un espai, representa “l’esperit de la casa” i manté l’energia del nostre espai preservada del que pugui venir de fora. Per tant, és important que n’hi hagi. A molts habitatges d’avui dia, aquesta peça s’ha suprimit.

- La cuina de l’àvia

Aquesta estança s’associa a la nutrició, representada per l’element terra (entre d’altres coses, equivalent als colors groc i marró). En aquest sentit, les cuines d’abans, més rústiques, hi eren més afins.


- Un mirall complet a l’interior de la porta d’algun armari

No es recomana que hi hagi un mirall que ens reflecteixi mentre dormim però sí que convé que en algun lloc n’hi hagi un que ens mostri sencers. Aquesta solució, present al mobiliari de fa un temps (en algun moment, els miralls van sortir al seu exterior), feia complir els dos requisits.

- Dormitori i bany no comunicants

A banda de la simbologia relacionada amb l’energia que dipositem al bany, l’aigua representa inestabilitat. A les noves construccions gairebé mai no hi manca una habitació en suite.

- Llits alts

El fengshui aconsella que els caps de família dormin el més allunyat possible de la porta d’accés a l’habitatge i en un llit alt. Metafòricament equival a estar arrecerat i a veure venir els perills des de lluny.

- Poc metall, gris i negre

Als interiors, no hi sovintejaven les superfícies metà·liques. La presència de molt element metall pot ser bona per a un ambient de treball, perquè ens fa estar més atent a les obligacions que al relaxament, però no pas en una llar.

Pel que fa al gris, si predomina, baixa l’energia de les persones. El mateix passa amb l’excés de negre. I casa nostra ha de ser com un bàlsam que ens permeti carregar-nos de bona energia.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada