Translate

dilluns, 30 de novembre del 2020

Feng Shui: Catifes, sí o no?


Amb l’arribada del fred, ve de gust vestir el terra amb alguna catifa, encara que no sigui de les voladores ni ens transporti allà on voldríem anar, ara que resulta difícil viatjar.

I és que les catifes màgiques són un tema habitual en la literatura de diverses tradicions, com l’àrab o l’hindú, ja des de l’Antiguitat, començant per la Bíblia. La llegenda diu que el rei Salomó viatjava assegut al seu tron al damunt d’una catifa de seda verda. Aquest estri meravellós apareix, també, en un conte popular rus i, fins i tot, en un relat de Mark Twain.

Sigui com sigui, encanteris a banda, esdevenen tant un element decoratiu com aïllant, apreciat especialment quan baixa la temperatura. Confereixen caliu i tot sovint protegeixen el terra, encara que, potser, fan més difícil la seva neteja.

Alguna vegada m’han preguntat sobre què diu el fengshui d’elles i si convé fer-les servir o no. Això darrer, a gust de cadascú.

El que sí cal tenir en compte, però, és que, si en posem, mai no han d’esdevenir un entrebanc; és a dir, no han de provocar ensopegades ni relliscades ni destorbar (per exemple, que una porta, en obrir-se, no topi amb elles).

Com que n’hi ha de formes, de colors i d’estampats diferents, es poden aprofitar per a aplicar fengshui en una estança si se sap quin dels cinc elements convé en aquesta habitació en concret.

Si, posem per cas, resulta adient l’element metall, podrem jugar amb el blanc, els grisos i les rodones; si aigua, amb els blaus i el negre i les formes irregulars; si fusta, amb els verds, els estampats vegetals i els rectangles; si foc, amb el rosa, el taronja i el vermell i els triangles; si terra, amb els grocs i els marrons i els quadrats.

Salvador Dalí va dir que “és fàcil reconèixer si una persona té bon gust: la catifa ha de combinar amb les celles”.  Coses del surrealisme.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada