Translate

divendres, 27 de novembre del 2020

Feng Shui: Els colors de l'energia


De tant en tant aprofito aquest espai per a respondre preguntes sobre fengshui. Una que m’han fet més d’una vegada és si aquesta disciplina ens diu quin color hem de portar.

És cert que realitzar un estudi aprofundit de fengshui permet saber quins elements (dels cinc amb què treballa: foc, terra, metall, aigua i fusta) convenen a cada estança d’una llar. També ho és que els cinc elements corresponen a formes, colors, materials i determinades representacions simbòliques.

En conseqüència, pot determinar quin és el to més adequat per a decorar un racó o un altre. A l’element foc correspon tota la gamma de roses, taronges i vermells; a la terra, els grocs i els marrons; al metall, el blanc, el gris, el daurat i el platejat; a l’aigua, els blaus i el negre; i a la fusta, els verds.

Ara bé, això no afecta per a res a la roba amb què s’abillin els residents del lloc en qüestió. Si a una habitació li escau l’element metall, el color adient per a decorar-la serà el blanc, però no cal que, per a estar-hi, hom se n’hagi de vestir.

Tampoc l’astrologia no dona pautes per al vestuari. També treballa amb els cinc elements, però aplicats a persones no es tradueixen en colors sinó en actituds, maneres de fer, professions o aficions. Posem per cas que a algú li calgui element terra per a equilibrar la seva carta de quatre pilars (o carta astral feta segons l’astrologia xinesa). No significa que s’hagi de vestir de tons grocs o marrons sinó que, entre d’altres, li anirà bé reunir persones (per exemple, creant grups d’amics, associacions, cooperatives), aprofundir en el món de l’espiritualitat o dedicar-se a professions vinculades en aquest element (tot el que fa referència a l'agricultura i les granges, els recursos naturals, la Terra i els materials de construcció, l'edificació, la comptabilitat, les assegurances, els recursos humans, les lleis, la consultoria o el disseny).

Com deia Coco Chanel: “El millor color del món és el que més brilla en tu”.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada