Translate

dissabte, 22 de maig del 2021

Feng Shui: A mida o prêt à porter

El fengshui Tradicional o Clàssic, amb més de 3.000 anys d’antiguitat, consisteix en la suma de l’Escola de la Forma (que analitza el “paisatge” ja sigui natural, urbà o interior) i de l’Escola de la Brúixola (que fa una serie de càlculs basats en les orientacions cardinals i en la data de construcció d’un lloc). Considera tant l’espai com el temps, que no es té en compte en els sistemas simplificats de fengshui.

El més popular i senzill d’aquests darrers és el que s’anomena Bagua (o també Escola dels Barrets Negres). Fou creat per Thomas Lin Yun a la Califòrnia dels anys 70 para apropar el fengshui a Occident.

Es basa en dividir l’espai, tot seguint un patró regular, en nou àrees simbòliques (professió, relacions, família, riquesa, salut, benefactors, creativitat, coneixement i fama). No fa servir cap dada ni direccional ni temporal, ja que dibuixa aquest mapa a partir de la porta d’entrada a l’habitatge.

Si el Bagua dibuixa aquesta plantilla de la mateixa manera a tot arreu, el fengshui Tradicional traça, a partir del centre de gravetat d’un plànol concret, les vuit direccions tal i com s’hi troben col·locades i calcula, a partir de dades específiques, les energies presents a cadascun d’aquests sectors. La seva anàlisi permet veure de forma molt clara quins aspectes favorables o desfavorables, relatius no només a una part de la vida, ofereix cadascun.

De tant en tant em pregunten si el Bagua no serveix. Sí que ho fa, perquè pot ser més beneficiós aplicar-lo que no pas no fer res, tot i que sempre dic que el fengshui és com una ceba. Treure’n les primeres capes equival a treballar amb el Bagua; arribar al nucli, a usar el Tradicional. Per fer servir el primer n’hi ha prou amb tenir-ne ganes i comprar-se’n un llibre. Per conèixer el segon, cal esmerçar-hi uns anys d’estudi i d’experiència.

El Bagua utilitza el mateix motlle per a qualsevol espai, per la qual cosa, hi ha aspectes específics que passen desapercebuts. El Tradicional és personalitzat i arriba a la lectura més profunda que es pot fer. Ben bé com comprar roba prêt-à-porter o encarregar un vestit a mida, ni més ni menys.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada