Translate

dilluns, 31 de maig del 2021

Astrologia xinesa: Hi havia una vegada...

Existeixen diferents llegendes que expliquen l’origen dels dotze animals que es fan servir al zodíac xinès i l’ordre que segueixen.

La més popular diu que Buda va convocar tots els animals a una cursa.

En aquell moment, la rata i el gat eren bons amics al mateix temps que intel·ligents i mals nedadors. Per això, es van posar d’acord que la millor manera de creuar el riu era damunt del llom del bou.

El bou va acceptar de transportar-los. Tanmateix, la rata va decidir que volia arribar la primera i va llençar el gat a l’aigua. D’aquí que aquest va esdevenir, per sempre més, enemic dels rosegadors i del líquid element

La rata va ser, doncs, la primera en assolir la meta, seguida del bou. Després, fou el torn del tigre i, una mica més tard, del conill, que havia anant saltant de pedra en pedra i de tronc en tronc fins arribar a terra ferma.

El drac va aparèixer el cinquè, tot explicant que s’havia entretingut a provocar pluja per ajudar les persones i a donar una empenteta al conill, que era al riu damunt d’un tronc.

Es va sentir com renillava el cavall, perquè la serp li acabava de donar un ensurt abans de fer la seva entrada. D’aquesta manera el cavall esdevingué setè

A tocar, la cabra, el mico i el gall s’apropaven. Havien treballat en equip per creuar el corrent. El gall va construir una balsa, la cabra i el mico van desbrossar la vegetació i tots tres van remar junts. Buda els considerà vuitè, novè i desè.

El gos va quedar onzè. Volia gaudir d’un bon bany després de la cursa i, en veure l’aigua fresca del riu, no s’hi va poder resistir i es va entretenir més del compte.

Al darrer moment, es va sentir el gruny d’un porquet. Pel camí li havia vingut gana, s’havia atipat de menjar i s’havia posat a fer la migdiada. En despertar, va haver de córrer per anar a la trobada.

El gat, després de l’ensurt i la mullena, va acabar arribant molt tard i així va ser com no va entrar a formar part la llista dels dotze animals del zodíac xinès.

Si voleu saber més coses sobre astrologia xinesa, feu clic aquí.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada