Translate

divendres, 4 de juny del 2021

Feng Shui: Pros i contres del concepte obert

Hi ha una tendència en interiorisme que s’anomena “concepte obert”. Consisteix en eliminar envans i parets de manera que diferents estances, com la sala d’estar, la cuina i el menjador, en configurin una de sola. Com totes les coses, presenta avantatges i inconvenients.

Al seu favor es pot dir que ajuda a aprofitar millor l’espai i que el fa semblar més gran. També, que permet gaudir dels moments compartits amb més comoditat. Per exemple, és possible cuinar mentre es vigila els infants que juguen, fan deures o miren la televisió o mentre es conversa amb familiars o convidats. Menys pràctic resulta barrejar la cuina amb d’altres zones si l’olor de menjar ho impregna tot.

A totes aquestes conclusions s’hi arriba només amb sentit comú. Ara bé, què opina el fengshui d’aquesta manera d’enfocar l’arquitectura d’interiors? Per descomptat que personalitza les recomanacions relatives a la distribució (portes, recorreguts, usos) perquè cada habitatge té el seu propi mapa energètic, que cal calcular, i un part dels consells s’han d’oferir a partir d’ell.

Tanmateix, aquests són un parell d’aspectes bàsics a considerar. Si, en accedir a casa nostra, el que es veu pertany al terreny de la intimitat (com en el cas de la imatge que il·lustra aquest article, si fos feta des de la porta), sense rebedor que faci de filtre, l’energia s’escapa. Per energia s’entén allò que dona vida, salut, bones relacions i prosperitat.

D’altra part, si, a més, en obrir la porta, al fons, observem una obertura a l’exterior (com seria el cas de la foto que acompanya aquest article, si s’obrissin les persianes), aleshores l’energia també marxa. Per entendre com aquesta es mou, s’ha de saber que fa el mateix recorregut que fa la mirada. Imagineu, doncs, les persianes obertes amb vistes. No us sembla que, en entrar, probablement els ulls s’adreçarien cap a fora? Un dels principis bàsics del fengshui diu que cap on va l’atenció va l’energia, que convé preservar.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada