Translate

divendres, 25 de juny del 2021

Més enllà del Feng Shui: Secrets per a una joventut eterna (i 3)


Als meus dos articles anteriors parlava dels Cinc Ritus Tibetans i en descrivia els tres primers. Avui n’explico elquart i el cinquè. Tots es poden fer en un espai petit.

El seu objectiu és que el nostre sistema energètic funcioni de forma òptima per tal que el cos i la ment també ho facin de la mateixa manera i gaudim d’una vida llarga i amb salut.

El quart es fa així:

- Seiem a terra, amb les cames juntes i rectes esteses al nostre davant; les mans amb el palmell a terra, a tocar dels nostres malucs i amb els dits apuntant endavant; i la barbeta al més a prop possible del pit.

- Deixem caure el cap cap enrera, agafem aire, alcem el malucs i dobleguem els genolls. Els peus han de quedar plans a terra; els braços, estirats, amb els palmells de les mans a terra; la columna vertebral, recta; els braços i les cames (de genolls en avall), perpendiculars entre ells.

- Exhalem mentre tornem a la posició inicial.

- En acabar les vint-i-una repeticions, col·locar les mans sobre els malucs, inspirar profundament pel nas i expirar per la boca, oberta en forma circular.

I el cinquè consisteix en:

- Estirar-se boca terrosa, recolzar-se sobre els palmells de les mans i sobre els dits, doblegats, dels peus.

- Estirar els braços de manera que el tors s’aixequi del terra.

- Inhalar al mateix temps que s’alcen els malucs i es coloca la barbeta contra el pit. El cos ha de quedar en forma de ve baixa invertida.

- Exhalar mentre es retorna a la postura de partida. És important que cames i braços no es dobleguin en cap moment i que només els palmells de les mans i els dits dels peus estiguin sempre en contacte amb el terra.

En acabar les vint-i-una repeticions, fer el mateix que a l’exercici anterior.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada