Translate

dimecres, 23 de juny del 2021

Més enllà del Feng Shui: Secrets per a una joventut eterna (2)


A l'article anterior parlava dels Cinc Rites Tibetans i n’explicava el primer. Avui en descric el segon i el tercer. Tots ells són senzills i es poden realitzar en un espai petit. De cadascun se n’han de fer vint-i-una repeticions.

El seu propòsit és que el nostre sistema energètic funcioni de forma òptima per tal que el cos i la ment també ho facin de la mateixa manera.

El segon exercici consisteix en:

- Estirar-nos de panxa enlaire, amb les cames juntes i rectes i els dits dels peus apuntant cap amunt,

- Agafar aire mentre alcem, alhora, les cames i al cap. La barbeta ha d’arribar el més a prop possible del pit i les cames el més amunt possible, però ben estirades, sense doblegar els genolls.

- Deixar anar l’aire mentre baixem, molt a poc a poc, cap i cames fins assolir, de nou, la posició original.

- En acabar les vint-i-una repeticions, col·locar les mans sobre els malucs, inspirar profundament pel nas i expirar per la boca, que obrirem com si anéssim a pronunciar la lletra “o”.

I el tercer es fa així:

- Ens posem de genolls, amb els dits dels peus doblegats de manera que es recolzin al terra; el genolls separats uns quinze centímetres; les mans a les cuixes, sota els glutis; la columna vertebral ben recta i el cap inclinat, amb la barbeta a tocar del pit.

- Inhalar mentre movem el cap enrere, doblegant una mica l’esquena, sense excedir-nos. Podem recolzar el pes del cos a les mans.

- Exhalar mentre retornem a la postura inicial.

- En acabar les vint-i-una repeticions, fer el mateix que a l’exercici anterior.

Els dos exercicis que manquen, al proper article.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada