Translate

divendres, 11 de juny del 2021

Més enllà del Feng Shui: Secrets per a una joventut eterna

La recerca de la joventut perdurable, encara que cada vegada es fa més palesa, no pertany en exclusiva als nostres dies, sinó que és tan vella com el món. Tant és així que al relat més antic de què es té constància, l’epopeia sumèria de Guilgameix (2.500 - 2.000 aC), l’heroi ja busca una flor màgica que li ha de retornar la jovenesa.

Al llarg del temps, a banda de mètodes que tenen a veure estrictament amb la cosmètica i la intervenció quirúrgica, n’han sorgit d’altres relacionats amb l’estil de vida, la pràctica de determinats exercicis i el treball a partir de la pròpia energia.

Els Cinc Ritus Tibetans s’inclouen en les dues darreres categories. Diu la llegenda que el coronel Bradford, retirat de l’exercit anglès, va emprendre un viatge cap a la serralada de l’Himàlaia per arribar a un monestir i descobrir el secret dels seus lames que, tot i la seva edat avançava, mantenien una aparença jove.

No se sap si aquest personatge va existir o no. El que sí que és real és el mètode que suposadament va portar a Occident. Es tracta de cinc exercicis molt senzills, ideals per ser realitzats amb poc temps i en un espai reduït. De cadascun se n’han de fer vint-i-una repeticions. El seu propòsit és que el nostre sistema energètic funcioni de forma adequada.

El primer consisteix en:

- Dempeus, estendre els braços de manera que creem la forma de creu, amb els dits junts i els palmells de les mans apuntant cap al terra.

- Girar d’esquerra a dreta, com si fóssim una hèlix. Si no hi estem acostumats, no hem de començar fent-ho vint-i-una vegades. Més aviat convé començar amb cinc o sis girs i anar-los augmentant dia a dia.

- En acabar de donar voltes, col·locar les mans sobre els malucs, inspirar profundament pel nas i expirar per la boca, que obrirem com si anéssim a pronunciar la lletra “o”.

Els exercicis que manquen, en propers articles. Entretant, us animeu a provar aquest?

 fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada