Translate

dissabte, 14 d’agost del 2021

Més enllà del Feng Shui i de l'aparença

Qui no ha sentit o dit alguna vegada allò que la cara és l’espill de l’ànima? El cert és que es tracta d’un pensament universal. A la Xina existeix una disciplina molt antiga, anomenada Mian Xiang, que serveix per llegir el rostre de les persones i desxifrar-ne un munt de característiques. A Europa hi ha una tècnica complementària anomenada Morfopsicologia.

Mian significa “cara” en xinès i Xiang, “aparença”. Data aproximadament de l’any 2.150 a.C., quan els assessors dels emperadors l’usaven per aconsellar-los sobre determinats individus. Avui dia, moltes empreses l’apliquen a l’hora de seleccionar personal.

Divideix el rostre en dues meitats a partir d’una línia vertical imaginària. El costat esquerre representa el Yang o aspecte masculí i el dret, el Yin, femení. També es divideix horitzontalment en tres àrees. La primera regió va del cabell a les celles i fa referència a l’intel·lecte; la segona comprèn de les celles a la base del nas  i es vincula a sentiments, emocions i comportaments; i la tercera abarca de la base del nas a la barbeta i es relaciona amb els instints.

El Mian Xiang n’analitza l’equilibri, divideix el rostre en moltes més àrees, diferencia deu formes de cara diferents, analitza la mida, la forma i la posició de tots els seus components (arrel dels cabells, front, celles, ulls, parpelles, boca, barbeta, orelles etc.) i ofereix informació detallada sobre tots d’aspectes, des del temperament fins a la salut tot passant per alguns esdeveniments futurs.

Segons aquest coneixement, per exemple, un nas prominent esdevé garantia d’èxit. Diversos estudiosos del tema han fet notar com Michael Jackson va arribar a ser un cantant de prestigi molt abans que el seu nas s’anés reduint de manera desmesurada i com la seva estrella va anar decaient a mesura que aquest apèndix a reduïa a la mínima expressió.

Escrivia Ovidi: “Un rostre silenciós tot sovint expressa més que les paraules”.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada