Translate

divendres, 29 d’octubre del 2021

Més enllà del Feng Shui: Consells per a mudances

Quan ens veiem obligats a posar en caixes totes les nostres pertinences, podem veure’n la part negativa: quina feinada!; o bé aprofitar-ne la positiva: quina gran oportunitat de destriar entre el que necessitem i ens fa feliços i allò que no ens agrada, no funciona o no ens fa servei.

Sempre que fem endreça, i una mudança no deixa de ser-ho, podem aplicar les tres “t” proposades per la guru de l’ordre Francine Jay: Trasto (llençar o reciclar), Traspàs (donar o regalar) i Tresor (guardar). Per tant, convé anar fent tres piles diferenciades i anar classificant de manera que només encapsarem el que correspongui a la “t” de “Tresor”.

Un cop fet això, us aconsello el que em va servir a mi mateixa la darrera vegada que vaig haver de realitzar-ne una. Consisteix en seguir aquestes passes:

- Comenceu per empaquetar allò que no feu servir gaire (com la roba que no és de temporada) i deixeu per al darrer moment els articles de més ús (com els estris de cuina més utilitzats).

- Pel que fa a la roba i als objectes que utilitzeu a diari, feu una maleta al darrer moment com si anéssiu de viatge. Així ho tindreu sempre a mà.

- Quan ompliu una caixa, enganxeu-hi un paper en què hi figuri a quina habitació haurà d’anar tot allò que hi ha dins (per exemple, cuina, menjador, bany, dormitori 1, etc.) i assigneu-li un número (aneu-hi posant números correlatius a mesura que les aneu fent).

- Feu un llistat en què hi figuri el número de la caixa, l’estança de destí i què hi ha a dins. Així sempre sabreu on es troba el que us pugui fer falta.

- Quan les caixes arribin al seu nou destí, deixeu-les a la cambra que assenyala el seu rètol. I aneu buidant-les al vostre ritme. Com, amb el llistat que haureu preparat, podreu localitzar on està tot, no caldrà que correu a col·locar-ho tot al seu lloc.

Aquest sistema aplica tant a canvis d’habitatge com a canvis de despatx o trasllats d’empresa. D’aquesta manera, vosaltres controlareu la mudança i no a l’inrevés.

fengshui@montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada