Translate

divendres, 8 d’octubre del 2021

Més enllà del Feng Shui: L'última moda nòrdica

Si primer va triomfar IKEA i, després, el hygge (concepte danès que fa referència a una actitud per gaudir de la vida essent feliç amb les coses senzilles), ara arriba el torn del dödstadning.

Aquest concepte és el tema d’un llibre molt present als continguts sobre decoració. No em direu que el seu títol no sembla inspirat en una pel·lícula de James Bond: El arte de ordenar antes de morir.

La seva autora, Margareta Magnusson, aposta perquè les persones, tinguin l’edat que tinguin, facin endreça i es quedin tan sols amb el que els produeix felicitat i el que els fa servei. L’objectiu, evitar als hereus la trista i cansada missió de fer neteja i decidir què fer amb tot allò que deixa un parent difunt.

Ofereix alguns consells bàsics:

-       Si alguna cosa no t’agrada, no la conservis; i, si no la fas servir, tampoc.

-       Fes-ho primer amb els objectes més grans (com els mobles) i després amb els petits (com les fotografies).

-       Explica el teu entorn el que estàs fent, perquè potser et podran ajudar a decidir.

-       Ajuda a prevenir l’acumulació de coses; per exemple, no regalis als altres res que no vulguin.

Que consti que soc la primera en recomanar a tothom de posar ordre i fer neteja i d’això en podia haver tret partit si m’hagués avançat a la famosa Marie Kondo, autora del “best seller” La màgia del orden, en treure un llibre que ho expliqués.

També penso que la mort no ha de ser cap tabú sinó que s’ha d’integrar a l’existència, com es fa en d'altres cultures, perquè forma part inevitable de la vida.

Ara, això del dödstadning em sembla una mica excessiu. Si anem per aquest camí, després vindran l’art d’endreçar per divorciar-se, l’art d’endreçar per fer una mudança, l’art d’endreçar per quan els fills volin del niu, l’art d’endreçar per quan ens fem grans i ja no podem pujar escales i així fins l’infinit i més enllà.

Endrecem per sentir-nos bé i millorar el nostre entorn i ja està. I, si ho tenim tot ben endreçat, els nostres hereus ja ho tindran més fàcil, igualment.

fengshui@montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada