Translate

divendres, 26 de maig del 2023

Més enllà del Feng Shui: Txacres de la terra

Molts espais de culte s’emplacen en enclavaments que han estat considerats sagrats des de la més remota antiguitat. Es tracta de llocs de poder que compten amb una energia especial. Es diu que són txacres de la Terra. Un dels que podem posar com exemple és la muntanya de Montserrat a Catalunya .

I és que a més dels txacres de les persones també hi ha els terrestres i els planetaris. Així, les coves o similars es poden vincular al primer txacra o arrel; els espais religiosos,  al segon o sacre; les localitzacions que en algun moment han acollit fogueres cerimonials, al tercer o plexe solar; els indrets en què els líders s’adreçaven al seu poble, al cinquè txacra, el del coll.

De la mateixa manera que els txacres terrestres són ubicacions d’energia local, els txacres planetaris abarquen tota la Terra i es troben units. Alguns autors treballen la hipòtesi de la Serp de la Terra, un gran flux d’energia subtil que gira en espiral al voltant del nostre planeta i que en connecta els principals txacres.

Aquesta és la llista que proposen:

- Txacra arrel: Llac Titicaca, Perú/Bolívia.

- Txacre sacre: Mont Sasha, Califòrnia (Estats Units).

- Txacre plexe solar: Uluru (Ayer’s Rock), Austràlia.

- Txacra cor: Glastonbury (Anglaterra), a la imatge.

- Txacra coll: Mont Fuji, Japó.

- Txacra del tercer ull: Gunung Agung, Bali.

- Txacra corona: Mont Kailas, Tibet.

- Txacra estrella de l’ànima: Llac Taupo, Nova Zelanda.

- Txacra porta estelar: Table Mountain, Sudàfrica.

- Txacra estrella de la Terra: Moscú, Rússia.

Es diu que aquest darrer només s’activa si els altres es troben actius i en equilibri. Em sembla que encara hi ha molta feina per fer.

Més articles sobre txacres en aquest enllaç.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada