Translate

dilluns, 24 de febrer del 2014

Astrologia Xinesa: El Yin i el Yang en una Carta de 4 Pilars

Si en el post anterior parlava del Yin i el Yang en un espai, en aquest trasllado aquests conceptes al significat que prenen en una Carta de 4 Pilars.
 
Les persones Dia Mestre Yang o amb majoria d’elements Yang a la seva Carta, a grans trets, són poderoses, generoses, rígides, sempre es mantenen reservades en algun aspecte i no els agrada que els aconsellin.
 
Les persones amb Dia Mestre Yin o amb predomini d’elements Yin a la seva Carta són més flexibles, tenen molt de tacte, són més pràctiques i reflexives, s’adapten molt bé a tot el que els envolta i no els importa que els diguin el que han de fer.
 
Si féssim un símil amb la natura diríem que les primeres són un arbre i les segones, bambú.
 
Depèn d’en quin lloc de la Carta apareixen els elements Yin i Yang podem saber en quines facetes de la vida o amb quines persones es manifesten aquestes qualitats de més o menys rigidesa.
 
Per exemple, algú amb majoria d’elements Yin a la branca del pilar del dia (això és, l’animal que correspon al pilar del dia) segurament serà més flexible amb i adaptable a la seva parella que algú altre que aquí hi tingui majoria de Yang.
 
O, també, algú que disposa de molts Yang als troncs dels 4 pilars (això és, la part superior dels pilars) però molts Yin a les branques (o part inferior) sense cap mena de dubte serà molt més intransigent en aparença (els troncs representen, entre altres coses, allò que es manifesta) del que és en realitat (les branques identifiquen el que resta amagat, guardat, com les arrels d’una planta).
 
Un cop més, és bo cercar l’equilibri. Ja ho sabeu, un arbre es pot partir sota els efectes d’un vent ferotge. No així el bambú. Tanmateix, aquest potser no disposarà de prou força com per servir de suport a un gronxador...
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada