Translate

divendres, 21 de febrer del 2014

Feng Shui: El Yin i el Yang en un espai

Els conceptes de Yin i Yang expressen, en la filosofia taoista, dues polaritats de l'energia (o Qi, pronunciat més o menys “Txi”) oposades i complementàries que reflecteixen la dualitat present en tota la realitat física.
 
Es representen mitjançant el símbol del Tai Qi, en què s’observa un cercle dividit en dues parts.
 
L’energia Yang n’és la meitat blanca i l’energia Yin, la meitat negra.
 
Aquests conceptes són relatius en dependre l’un de l’altre. Per això, trobem un punt Yang dintre del Yin i a l’inrevés, i la frontera que els divideix no sempre està tan clara, la qual cosa es reflecteix en la línia ondulant que els separa.
 
Es considera Yang el sol, l’home (o qualitat masculina), l'activitat, el blanc, el vermell, el foc, la calor, el soroll, el dia, la vida en oposició a Yin: la lluna, la dona (o qualitat femenina), la quietud, el negre, el blau, l'aigua, el fred, el silenci, la nit i la mort.
 
En Feng Shui la manifestació del Yang esdevé responsable de la prosperitat i la del Yin, de les relacions i la salut i cal observar l’equilibri entre ambdós.
 
Per exemple, una llar excessivament Yin seria una llar sense vida però a l’hora d’anar a dormir no descansaríem bé en un ambient excessivament Yang.
 
Així doncs, a una vivenda li convé un predomini del Yang (llum, vida, alegria, moviment…) que esdevingui Yin (foscor, tranquil·litat, silenci, repòs) en els moments de descans, que han de resultar reparadors.
 
Al contrari, en un negoci, convé una bona explosió de Yang, de dinamisme, de moviment, de flux de clients. Un negoci excessivament Yin suposaria la inactivitat. I això no interessa...
 
Al proper post parlaré del Yin i el Yang en una Carta de 4 Pilars.
 
 
 
Més informació: fengshui@montsemilian.com
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada