Translate

dijous, 22 de maig del 2014

Feng Shui: 5 consells per a l’ús dels colors

Com molts ja sabeu, una de les eines que el Feng Shui utilitza per tal d’harmonitzar els diversos espais d’una casa o d’una empresa són els 5 elements (foc, terra, metall, aigua i fusta). Cadascun d’ells s’adscriu, entre d’altres coses, a grups de colors.

Per tal de saber quin element convé a cada sector d’una vivenda o d’un negoci cal realitzar-hi un estudi aprofundit de Feng Shui Tradicional que, a més de considerar aspectes formals, tindrà en compte l’orientació exacta de la façana i el pas del temps (des de la data de construcció en endavant).

Ara bé, sense aquest assessorament minuciós es poden fer algunes recomanacions genèriques:

1. Si no s’ha fet una anàlisi a fons de l’espai per conèixer quins elements convenen a cada habitació, el millor és fer servir tons neutres, com el color cru o crema –que no s’adscriu a cap dels 5 elements–, per a totes les parets. Així mateix, no abuseu del gris, una tonalitat que tendeix a baixar la nostra energia.

2. Per a les cuines, com que l’energia de la nutrició es compara amb la d’una mare, amorosa i propera a l’energia de la terra, l’Escola de la Forma aconsella els tons associats en aquest element: marrons i grocs en qualsevol tonalitat.

3. Per als banys sempre s’admeten els colors vinculats a l’aigua, l’element que regeix aquesta estança. Es tracta del blau i del negre. Aquest darrer només permès en aquesta part de la casa, ja que l’energia que representa és excessivament Yin.

4. Per als dormitoris, es recomanen colors càlids però molt suaus, com el salmó, el beige o el préssec.

5. Finalment, si desitgeu pintar de nou o donar un toc de color a la vostra llar o a la vostra oficina, és un dels millors moments per demanar la intervención d’un consultor de Feng Shui Tradicional.



www.montsemilian.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada