Translate

dilluns, 31 de març del 2014

Astrologia xinesa: El drac màgic

Demà donem la benvinguda al mes d'ABRIL.

Alguns ja sabeu que aquest mes correspon, en la cultura xinesa, al mes del Drac (en xinès, Chen).

Si us interessa aprofundir en aquest aspecte, podeu llegir aquest article sobre Mesos i animals.

Durant l'any passat vaig anar desgranant, mes a mes, els 12 animals o branques de l'Astrologia Xinesa. Amb "El conill de març" vaig encetar la proposta d’anar definint, mes a mes, la naturalesa de l’animal representat amb una petita prosa de ficció.

El drac màgic

A l’hora en què tothom dorm i el so del silenci tot ho eixorda, si a poc a poquet us acosteu a la finestra sense fer soroll, enretireu la cortina amb cautela extrema i alceu la mirada cap al cel, veureu la silueta d’un drac feta d’estrelles.

Si teniu paciència, potser aconseguireu admirar el vol nocturn d’aquest ésser majestuós, fastuós i elegant com els que, brodats, guarnien les túniques dels antics emperadors xinesos.

Creu que ningú no el veu. Si s’adonés que hi ets i li caiguessis molt bé, sàpigues que potser t’atorgaria dons preciosos.

Tanmateix, passes totalment desapercebut i navega, frenètic, a la recerca d'un lloc on encara pugui presenciar algun espectacle perquè al darrera del seu posat ferotge s’hi amaga la fascinació per la il·lusió i per la màgia.

Ell mateix, abillat amb un toc exòtic i poc convencional, ha assajat fins a caure exhaust un truc fantàstic consistent a treure perles i monedes d’or per la boca. Si no el practica més en públic és perquè potser pensa que ja està passat de moda. I és que de vegades també li agrada especular.



divendres, 28 de març del 2014

Astrologia Xinesa: Hi ha 2 cartes de 4 Pilars iguals?

Quan parlo de 4 Pilars sovint em pregunten què passa amb persones que hagin nascut a la mateixa ciutat, a la mateixa hora, el mateix dia, el mateix mes i el mateix any, que n'hi ha.

D'entrada, està clar que els seus 4 Pilars seran els mateixos. Això vol dir que les seves vides seran paral·leles?

Resulta difícil que sigui d'aquesta manera perquè els Pilars no determinen. Tothom gaudeix de lliure elecció i, també, dels condicionants que vénen donats per l'entorn, l'educació, la família, etc. 

El que està clar és que, en la mesura en què tinguin en compte el bagatge que porten a la seva Carta , trobaran un camí de vida amb menys resistències.



Més informació: fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

dilluns, 24 de març del 2014

Feng Shui viscut: Suavitzant els angles

En l’anterior post de Feng Shui viscut vèiem un edifici en una ubicació poc aconsellable a causa de l'energia (o Qi) massa directa –també anomenada “fletxa enverinada” – i apreníem que cap a on va l’atenció va l’energia.

En la imatge d’avui hi ha una prestatgeria, les cantonades de la qual fan també, de “fletxes enverinades”. La solució decorativa aplicada tapa un dels angles al mateix temps que desvia l’energia agressiva que representa en esdevenir, aquesta decoració, allò que és visible i que destaca.





divendres, 21 de març del 2014

Astrologia Xinesa: Com pot ajudar a valorar una relació?

En els orígens, a la Xina ancestral, la lectura dels 4 Pilars servia els pares a l’hora de cercar espòs/esposa per als fills. Així, els consells d'un bon astròleg garantia la bona entesa i la felicitat d’una parella arranjada entre famílies. Els preocupava especialment la capacitat de cadascun dels cònjuges d’afavorir la sort de l’altre.

Per descomptat que avui dia segueix essent una eina molt útil per assessorar parelles a nivell de compatibilitat i durabilitat i, a més, es pot obrir el punt de mira. 

I és que tant es pot treballar sobre relacions amoroses com sobre relacions professionals. Per exemple, esdevé interessant analitzar els 4 Pilars de socis o de persones que volen esdevenir-ne per saber si hi haurà una bona col·laboració, harmonia i si les empreses comunes seran positives.


Si algun d’aquests és el vostre cas i desitgeu demanar més informació, escriviu sense compromís a fengshui@montsemilian.com

dijous, 20 de març del 2014

Astrologia Xinesa: La primavera arriba carregada de…

En totes les disciplines que giren al voltant de la metafísica xinesa es treballa amb els 5 elements: foc, terra, metall, aigua i fusta.

En Feng Shui, s’assimilen a colors, formes, materials i representacions simbòliques.

En Astrologia, a entorns, actituds, activitats i professions.

En Medicina Tradicional Xinesa, a parts del cos, emocions, aliments, sabors, etc.

En aquest marc ampli, cadascuna de les estacions també s’associa a un element. Avui parlaré de la primavera.

La primavera ve carregada de fusta. No oblidem que l'energia d'aquest element s’associa, sobretot, a la vegetació (arbres, arbustos, flors…),  la qual arriba a la seva plenitud durant aquesta època de l’any. Per això va lligada a l'expansió i, de vegades, a la dispersió.

Així, a totes aquelles persones a qui convingui fusta per equilibrar els seus 4 Pilars (Astrologia) –és a dir, es tracti d’un element favorable per a elles-  la primavera representarà un bon moment.

Ja que parlem de fusta, fem un repàs d’allò que representa.

- En Feng Shui: Arbres, arbustos, plantes, flors fresques; paisatges de primavera; mobles de fusta, vímet, bambú o canya; teles naturales com el cotó o el lli; materials com el paper i el suro; cortines; cadires altes i estretes; columnes; color verd; formes rectangulars.

- En Astrologia: Ésser amable,  flexible, competitiu i creatiu;  ensenyar, educar, fer-se voluntari, ajudar; activitats relacionades amb explotació forestal, fusteria, mobles, plantacions, botigues de queviures, herboristeries, floristeries, menjar vegetarià, robes, papereria, religió, educació, cultura, escriure, publicar, competir, política, moda, revistes i diaris.

- En Medicina Tradicional Xinesa: La melsa, el fetge, els ulls, la vista, els lligaments, els nervis, les llàgrimes, el sabor agre, la ira, el crit, els cereals, el pollastre.



Si desitgeu saber quins són els vostres elements favorables i com potenciar-los, demaneu més informació a fengshui@montsemilian.com


dimarts, 11 de març del 2014

Feng Shui viscut: Cap a on va l'atenció, va l'energia

En aquesta imatge observem dues cases baixes entre dues de molt més altes en un entorn on totes tenen força alçada. 

Un dels principis del Feng Shui diu que cap a on va l’atenció, va l’energia. I l’energia ha de fluir més aviat onduladament que no pas en línia recta, massa ràpida i agressiva.

En aquest cas, el que crida l’atenció són les cases més baixes, per molt diferenciades.

La grisa, molt estreta, sempre realment constrenyida, com si no pogués respirar. La més antiga, a més de trobar-se entre “dos gegants”, envaeix la vorera, amb la qual cosa provoca un augment l’energia que l’ “agredeix”, la de tots/es els/les vianants que han de vorejar-la per transitar per la vorera.

dijous, 6 de març del 2014

Astrologia xinesa: El camí de vida

La interpretació correcta d’una Carta de Pilars permet llegir la vida d’una persona atenent la seva essència, la seva ànima; per entendre'ns, allò que hom ja porta en néixer i que no ve d’herència.

I, també, la personalitat; la relació amb l’entorn, amb pares i germans, amb la parella, amb els fills; talents i tendències; el comportament en determinats àmbits; quins períodes seran més o menys favorables; com serà la seva salut i d'altres.

Sense oblidar el camí de vida o allò que "hem vingut a fer", a treballar, a aprendre en aquest món, que es presenta en forma de ventall de propostes i no com a casella única.

Per descomptat, doncs, que la Carta no determina ni obliga perquè som ben lliures de triar i de fer i desfer segons ens sembli, d'encertar i d'equivocar-nos. El que està clar és que. en la mesura en què ens aliniem amb allò que portem, la vida fluirà de manera més harmònica i ens resultarà una mica més planera.



Si us ve de gust saber què diu la vostra Carta en relació al vostre camí de vida, demaneu més informació a fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

dimecres, 5 de març del 2014

Astrologia Xinesa: El conill de març

Des de fa alguns dies, el mes de març ja torna a estar entre nosaltres.

Alguns ja sabeu que aquest mes correspon, en la cultura xinesa, al mes del Conill (en xinès, Mao).

Si us interessa aprofundir en aquest aspecte, podeu llegir aquest article sobre Mesos i animals.

Durant l'any passat vaig anar desgranant, mes a mes, els 12 animals o branques de l'Astrologia Xinesa.

Enguany us faig una proposta més lúdica: Definir la naturalesa de cadascun d'ells amb una petita prosa de ficció.

L'enceto avui:
El conill de març

Quan els primers brots de la primavera que prometen nova vida ja han començat a esclatar, el Pare Conill, que sempre se’n va a dormir ben d’hora, es lleva amb el dia i surt a collir herbes i flors.

Algunes les regalarà als Fills Conillets, les ninetes dels seus ulls, perquè se’n facin pigments per tintar i pintar damunt draps de lli o cotó.

Unes altres les regalarà a la Mare Conilla, que aprofitarà per guarnir la lludriguera aquí i allà.

I d’altres a l’Àvia Conilla, que en farà medicines. N’ha après observant, molt atenta, el conill que, a la lluna, remou un perol en què bullen herbes remeieres per fabricar l’elixir de la immortalitat.

Al llarg del seu passeig, el Pare Conill mai no deixarà de saludar tothom amb qui es trobi sense fer observar a l’esquirol que porta la cua despentinada ni a l’eriçó que se li ha trencat una punxa, no fos cas que s’incomodessin...

dilluns, 3 de març del 2014

Astrologia xinesa: Un joc de nines russes

Com alguns ja sabeu, quan es transformen els valors de lloc, hora, dia, mes i any de naixement d'una persona segons les variables de l'Astrologia Xinesa es tradueixen en una Carta de 4 Pilars.

Això és: un pilar per a l'hora, un pilar per al dia, un pilar per al mes i un pilar per a l'any.

Cadascun d'ells està format per una part superior -anomenada "tronc"- composta d'un element amb qualitat de yin o yang i una part inferior -anomenada "branca"- composta d'un dels 12 animals amb què treballa l'Astrologia Xinesa. Al seu torn, cadascun d'ells està format per un o més elements yin o  yang.

En la metafísica xinesa, però, sempre podem anar del gran al petit –o del petit al gran, com més us agradi– amb els mateixos patrons com si de nines russes es tractés.

Així, cada any disposa d’un tronc i d’una branca (sense anar més lluny al 2014 tenim fusta al tronc i el cavall a labranca) i el mateix amb cada mes, cada dia, cada hora…

Com a curiositat, val a dir que avui, dia 2 de març del 2014, tenim aigua yang al tronc i mico a la branca (aquest animal equival a metall yang, principalmente).

Com a exemple, podríem dir que per a totes aquelles persones a qui convingui aigua i/o metall per equilibrar la seva carta avui pot ser un molt bon dia sempre i quan ni l’aigua ni el mico xoquin, respectivamente, amb algun dels troncs i alguna de les branques dels seus 4 pilars.



Contacte: fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com