Translate

divendres, 18 de novembre del 2016

Feng Shui: Què és una llar?


(Aquest post correspon al text d'un article que vaig publicar el passat 28 d'octubre al diari El Vallenc: www.elvallenc.cat amb el títol de "Llar, dolça llar")

Al final de la pel·lícula “El màgic d’Oz”, Dorothy-Judy Garland exclama: “Enlloc s’està com a casa!” i per a ET aquesta és la seva dèria principal. A moltes vivendes hi penja un quadret brodat que diu: “Home, sweet home”.  Ikea pregona “Benvingut a la República Independent de Casa Teva”. I aquesta mateixa empresa sueca reflexiona, al seu darrer catàleg -que us recomano, ja que és ple de molt bones idees-, sobre què és una llar per a una sèrie de persones a qui s’ha plantejat aquesta qüestió.

Per a mi, una llar ha d’esdevenir un bàlsam per als seus habitants, un temple on recarregar-se d’energia. Tanmateix, se’m va ocórrer demanar opinions a través de les xarxes socials.

I aquestes són algunes de les boniques paraules que hi han dedicat:

“Un refugi, (...) una llar és amor; si no, no és una llar. (...) on les ànimes es troben” (María José, Barcelona).

“Una llar és un espai de foc; un racó de vida, de calidesa i d’aliment que cal preservar del mal vent i alimentar amb esforç” (Roser, Vilassar de Mar).

Al llarg dels segles filòsofs, escriptors i governants també hi han dit la seva:

“No estiguis massa temps lluny de casa teva” (Homer).

“La llar és on es trobi el cor” (Plini el Vell).

“Sempre sol, tot i que enmig dels homes, torno a la meva llar per abandonar-me als meus somnis i a la meva malenconia” (Napoléo).

“L’home feliç és aquell que essent rei o pagès troba pau a la seva llar” (J. W. Goethe).

Alguns, fins i tot,  li han trobat el punt còmic:

“Conec centenars de marits que serien feliços de tornar a la llar si no hi hagués una esposa esperant-los” (Groucho Marx).

Bromes a part, sembla que tots estem d’acord en què la llar és un espai de pau necessària.



www.montsemilian.com

divendres, 11 de novembre del 2016

Feng Shui: Deixar fluir

Un dels primers llibres que vaig comprar sobre Feng Shui. Molt bàsic, molt entranyable i amb molta saviesa.

"El Feng Shui tracta d'allò que els óssos saben fer millor: estar amb harmonia amb la natura".

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dijous, 10 de novembre del 2016

Feng Shui pràctic: Que no us trepitgin

Ahir vaig rebre informació comercial d'una empresa que et fabrica l'alfombreta per a l'entrada del teu negoci amb el logo corresponent imprès en ella i amb garanties que amb el temps no s'esborra.

Si bé resulta indispensable que a la porta d'entrada d'un negoci o d'un habitatge hi hagi una catifa, a manera de filtre (real i simbòlic) entre l'exterior i l'interior, cal tenir en compte diverses consideracions, que trobareu detallades aquí.

Una d'elles és que no ha de presentar cap simbologia particular. 

El Feng Shui no és només observar què representen, de la manera més objectiva possible, les coses disposades en un espai però és una part que cal tenir en compte.

Des d'aquest punt de vista, cal que tothom deixi la brutícia de la sola de les sabates al damunt del logotip de la meva empresa?


Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dimarts, 25 d’octubre del 2016

Feng Shui personal: Valores amb justícia?



(Aquest post correspon al text d'un article que vaig publicar el dia 21d'octubre al diari El Vallenc: www.elvallenc.cat, amb el títol de "El treball dels altres")


Hi ha un “meme” que corre per les xarxes que diu “No cobro pel que faig sinó pel que sé”. Reflecteix molt bé la situació de les persones que realitzen una tasca que conté una part intangible; per agafar un ventall ampli, des de les que es dediquen, per exemple, a l’espectacle com les que són consultores del que sigui.

Al darrera d’algunes feines hi ha moltes hores, i despeses, en formació i en pràctiques i experiència si el professional en qüestió s’ha preparat com cal i ofereix un bon servei. De vegades costa ser-ne conscient, encara més quan hi ha molts pretesos experts que exerceixen del que sigui sense cap preparació més que haver llegit alguns llibres sobre el tema o fet algun curset de cap de setmana...

Dit això, faig les reflexions següents. Si no som capaços de valorar el que fan els altres, no ens podem queixar si la nostra economia no va bé, perquè la vida ens retorna el que hi aboquem. És a dir, si no som justos amb els qui ens envolten, no esperem que la vida ho sigui amb nosaltres.

Si creiem que tothom qui aconsegueix prosperitat ha fet alguna trampa o és corrupte, i no ens considerem així, nosaltres mateixos ens estem barrant la porta.

El que la filosofia xinesa anomena “La sort de l’home” (allò que pensem, decidim i fem) esdevé fonamental.

Sempre dic que el fengshui va molt bé tot i que no fa miracles, especialment si la persona que l’encarrega no valora ni la informació ni les eines que se li donen ni les hores de feina (més les prèvies d’aprenentatge) que requereix.

I si la fortuna ens somriu de forma inversament proporcional al valor que atorguem a la feina dels altres? Per descomptat, també a la nostra.

Deia Epicur: “Vols ésser ric? Doncs no t’afanyis en augmentar els teus béns, sinó en disminuir la teva cobdícia”. 


Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

divendres, 14 d’octubre del 2016

Feng Shui personal: Ets tòxic/a?

(Aquest post correspon al text d'un article que vaig publicar el dia 7 d'octubre al diari El Vallenc: www.elvallenc.cat, amb el títol de "Sumar o restar")

El nom de Bernardo Stamateas potser no us dirà res a la majoria però estic convençuda que us sonarà més un llibre molt venut que es diu “Gente tòxica”. Doncs bé, Stamateas, psicòleg argentí d’ascendència grega, n’és l’autor.

Tant si un com l’altre no us resulten familiars, el que és cert és que el concepte “persona tòxica” cada vegada es fa servir més per referir-se a totes aquelles que ens compliquen la vida. Aquest llibre ensenya com reconèixer-les, com protegir-se’n i com posar-hi límits per gaudir d’unes relacions personals més saludables i positives. Hi ha d’altres especialistes que tracten aquest tema i a les xarxes socials hi ha moltíssima informació al respecte. Tanmateix, us en faré cinc cèntims.

Les persones tòxiques provoquen emocions negatives en els altres. Es queixen contínuament però solen ser molt passives i no fan res perquè les coses millorin; al contrari, posen excuses per tot (“això no es pot fer”) i es fan les víctimes (tot sol ser culpa dels altres, mai d’elles). Són arrogants, envejoses, poc agraïdes i manipuladores. També, geloses i molt absorbents. Acostumen a voler controlar els altres fent cas omís de les seves necessitats i dels seus sentiments, només centrades en si mateixes.

Segons els experts, una bona autoestima és el punt de partida per no ser-ne la víctima; també recomanen allunyar-se’n i, si això no és possible, aprendre a posar-hi límits perquè les emocions tòxiques s’encomanen i perjudiquen sí o sí.

Les persones tòxiques resten més que no pas sumen. M’explico: Es queixen de tot, sempre estan de mal humor i es fan les víctimes, critiquen tothom i són egoistes.

En canvi, les que “sumen” solen ajudar els altres, escampen energia positiva, s’esforcen en millorar i posen el cor en tot allò que fan.

Vosaltres, en quin grup esteu?



dimarts, 9 d’agost del 2016

Feng Shui viscut: Vestidors integrats però bé

Aquestes imatges de vestidors integrats al dormitori, si bé són bonics i estan endreçats, em  porten a recordar-vos que, en Feng Shui, la bellesa no ho és tot, sinó només una part.

Tots dos comptem amb un punt en contra: excés d'elements a la vista. Si cada element esdevé una "unitat d'informació" per als nostres sentits, això suposa un "excès d'informació" per al nostre sistema nerviós, una saturació que nos ajudarà a relaxar-nos, a descansar-nos, a dormir bé.

En parlava en aquest altre post: Com menys bultos, més claror.

En la primera imatge, el mirall que es troba davant del llit tampoc no ajudarà gaire. Trobareu més informació sobre aquest aspecte, fent clic aquí.

Al dormitori inferior, a més de disposar de massa elements a la vista, es pot apreciar també que són justament al damunt del capçal, la qual cosa es desaconsella ja que tampoc no permetrà un son reparador.

Ja sabeu, vestidors integrats sí però tancats, si més no, en part.

Més informació sobre dormitoris aquí.


fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com


divendres, 5 d’agost del 2016

Feng Shui personal: Sobre el coratge i l'esperança

Una història sobre el coratge que m'agrada molt per desitjar-vos molt bon cap de setmana!
(article publicat a El Vallenc) Cliqueu al damunt de la imatge per llegir-la.


dimecres, 3 d’agost del 2016

Feng Shui: Viatjar endins

Aquest és un dels meus articles publicats a El Vallenc, amb la meva proposta de vacances. Cliqueu-ne al damunt per llegir-lo.


divendres, 29 de juliol del 2016

Feng Shui: Casa endreçada, cap endreçat

Aquest és un dels meus articles publicats a El Vallenc. Cliqueu-ne al damunt per llegir-lo.

dimarts, 14 de juny del 2016

Feng Shui personal: El somriure interior

El taoisme considera que les emocions negatives són energies de baixa qualitat que provoquen bloqueigs energètics i, en conseqüència, malalties cròniques. Amb la pràctica de la meditació anomenada "el SOMRIURE INTERIOR" s'eliminen aquests bloqueigs per recuperar la força vital. Treballarem aquest exercici al TALLER que impartirem el proper 8 de JULIOL. Tota la informació, en aquest enllaç. Us hi esperem! Les PLACES són LIMITADES. Data límit d'inscripció: 30 de juny.
Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dilluns, 13 de juny del 2016

Feng Shui: 10 consells bàsics per a cuines


1. Tonalitats terra. Si oblidem per un moment el plànol d'estels d'una vivenda i ens atenem només a les formes, la cuina ideal s'assemblaria més a les "d'abans": rústica, amb colors de la gamma terra -marrons i grocs- que no pas a les que solem trobar a les revistes de disseny d'interiors actuals -fredes, metàl·liques, amb colors blanc, gris i negre-.
 
2. La cuina s'associa a la prosperitat a una casa i als seus habitants si la reflecteix. Per això, és recomanable que la nevera estigui plena i que hi hagi fruites i verdures a la vista (reals o representades en una pintura, un póster...)

3. La persona que cuina ha de fer-ho tranquil·la i conscient que està treballant per a la nutrició. Per ajudar-la, doncs, convé que no cuini d'esquena a una porta o similar.
 
Així mateix es recomana que:
 
4- La zona de fogons resti contra una paret i no, per exemple, en una illa central.
 
5- Hi hagi una finestra a la vora de les piques.
 
6- Si la zona de fogons i les piques/el rentaplats són a tocar, es posi element fusta entre ells. Aquest element pot ser un vas amb culleres de fusta, una taula de tallar de fusta o bé una planta aromàtica que no sigui julivert.
 
7- No es barregi cuina i zona de rentar roba. Si es troben juntes cal fer-ne una separació marcada d'alguna manera segons les possibilitats de l'espai -tancant la rentadora i l'assecadora dins d'un armari, etc.-
 
8- No es mescli allò que es nutritiu amb els productes de neteja. Per tant, no s'haurien de guardar menjar i netejadors dins d'un mateix armari encara que sigui molt gran. Cal destinar una zona ben diferenciada per a cadascuna d'aquestes dues coses.
 
9- No es vegin les escombraries. Si el cubell queda a la vista -com és habitual, d'altra part-, cal que sigui bonic, que estigui net i que no faci mala olor.
 
10- Cuina i bany no estiguin paret per paret.


Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

 

divendres, 10 de juny del 2016

Taller "Com transformar l'estrés en vitalitat: El Tao i l'art de la meditació"

Tendim a cercar l’harmonia mitjançant factors externs. Si bé és cert que l’entorn esdevé molt important, la font del benestar es troba dins nostre.

En un taller anterior vam treballar com millorar el nostre entorn amb Feng Shui i vam iniciar-nos en la meditació, que ens ajuda a estar i sentir-nos centrats.

En aquest, complementari i pensat tant per als que hi van assistir com per als que no, aprofundirem en la pràctica de la meditació, amb nous mètodes i exercicis i torns de preguntes per aclarir qualsevol dubte.


Contacte: fengshui@montsemilian.com

dimarts, 31 de maig del 2016

Feng Shui viscut: Que no tot sigui paper mullat


En aquestes dues imatges hi ha diversos aspectes formals a tenir en compte des del punt de vista del Feng Shui. 

Per exemple, el mirall que apareix en una. 


O la imatge de la dona que predomina en l'altra i que permetría parlar de simbologia, com en aquest altre enllaç.



Tanmateix, avui em vull centrar en l'element comú en aquests dos ambients: les taules de vidre transparent.

Com també passa amb les cadires, les taules mai no han de permetre veure el terra a través d’elles. Això representaria el simbolisme de deixar escapar.

D'aquesta manera, es diu que tots els acords presos o tot el realitzat al voltant d'una taula d'aquestes característiques esdevé paper mullat.

En Feng Shui el simbolisme no ho és tot, ni molt menys, però és una part important a tenir en compte.


Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

divendres, 6 de maig del 2016

Feng Shui viscut: El món a l'inrevés

De la imatge d'avui em quedaré només amb TERRA, PARETS I SOSTRE per revisar què diu el Feng Shui sobre aquests tres elements.

Els terres s'associen a la Terra, els sostres al Cel i les parets esdevenen un punt de connexió.

D'acord amb aquesta simbologia, en una estança el més fosc ha d'ésser el terra i el més clar, el sostre.

Un espai amb el sostre d'un to més fosc que les parets o que el terra -com en el cas de l'exemple d'avui- seria com un món a l'inrevés, on el cel seria a baix i la terra a dalt, amb la conseqüent inestabilitat.

Més informació sobre aquest tema, en aquest enllaç.

Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dimecres, 6 d’abril del 2016

Feng Shui: Que no us donin gat per llebre

Mai no em canso de repetir que vivim en un moment en què, segons l’astrologia xinesa (que és el que conec, tot i que em consta que hi ha d’altres disciplines que diuen el mateix), tot sortirà a la llum. Només cal mirar els diaris d’aquests dies i veure, per exemple, històries com les dels anomenats papers de Panamà.

És el temps dels honestos. En parlo fa molt i podeu recuperar un article meu sobre el tema aquí

Al meu darrer post (que podeu llegir aquí) parlava de la superficialitat amb què algunes persones aborden temes seriosos com el Feng Shui.

Fa uns dies una amiga em va enviar la promoció d’uns pressumptes assessors i professors de Feng Shui que, entre d’altres perles, diuen que per saber triar el bon lloc on col·locar una font n’hi ha prou amb aprendre a "escoltar l’energia del lloc i desenvolupar la sensibilitat personal i la captació energètica". Potser la tècnica serveixi (no seré jo qui ho negui) però no serà Feng Shui.

En Feng Shui, la col·locació de les fonts (o similars: aquaris, estanys, piscines...) és molt important i s’ha de fer de manera molt precisa, com explico aquí.

El Feng Shui no s’aprèn llegint llibres ni meditant, sinó de la mà de bons professionals i requereix moltes hores d’estudi i d’experiència. Dono les gràcies als meus mestres de l’Escuela Feng Shui Natural (Barcelona) i al mestre Joseph Yu per haver-me ensenyat a estimar-lo i respectar-lo.

I recordeu: aviat no serà possible donar gat per llebre.


Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dimecres, 16 de març del 2016

Feng Shui en 12 minuts?

Vista fa poc al Facebook una imatge que diu:

“Renueva la energía de tu casa. Feng Shui en 12 minutos:
      Abre las ventanas.
     Quita el polvo.
     Quema incienso.
     Saca la basura.
     Esponja tus almohadas.
     Barre o aspira.
     Enciende las luces.
     Pon música.
     Cierra las tapas de los inodoros.

                                                                 Hazlo cuando te sientas estancado”.

Totes aquestes mesures són bones. És més, la majoria d’aquests enunciats preparen el terreny per a l’aplicació dels principis del Feng Shui. Ho explico aquí. També, promouen una bona energia (llum, bona olor, ambient agradable).

NO

Això no és aplicar Feng Shui, que és una cosa una mica més profunda. Ho explico aquí (ho trobareu en anglès i en castellà)

Per tant, no cal que us digui que no farem un estudi de Feng Shui en 12 minuts. Caldria substituir l’enunciat per “Mejora la energía de tu casa”. I ja està.

A voltes vivim una mica accelerats. Si no vigilem, les presses ens poden portar a la superficialitat, a les coses mal fetes i a perdre la consciència del present, perquè vivim en el futur.

Si es vol aplicar Feng Shui, no es pot pretendre ni saber-ne molt sense haver-hi dedicat moltes hores d'estudi ni molt menys enllestir-ho en 12 minuts.

Així és que, paciència i slow Feng Shui. I no banalitzem.


Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dilluns, 29 de febrer del 2016

Astrologia xinesa: La força del cel

Els xinesos diuen: "La terra no et donarà allò que pel cel no et correspongui".
Significa que el bagatge que ja portem en el moment de néixer (Astrologia) resulta molt més poderós que tot allò que poguem fer per modificar el nostre entorn (Feng Shui).
Evidentment, tot suma però les eines que ens ofereix una bona interpretació dels nostres 4 PILARS (astrologia) són un gran aliat per al nostre CAMÍ DE VIDA.
Més informació sobre els 4 Pilars, aquÍ
Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dilluns, 22 de febrer del 2016

Feng Shui viscut: Dos millor que un

Sempre insisteixo en el fet que l'espai en què vivim ens condiciona més que no ens pensem i que els símbols són elements poderosos per a la ment humana.


Si ens sentim sols, podem intentar voltar-nos d'algun símbol de dualitat, que no té perquè ser la imatge d'una parella.


A la foto, hi he trobat un bonic exemple: dues fulles ben fermes.



Contacte: fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

divendres, 19 de febrer del 2016

Feng Shui: Oh, benvinguts, passeu, passeu...

Quants de vosaltres coneixeu persones que, malgrat viure en una casa més aviat petita, parlen de "l'habitació de convidats"? 

No voldria que se'm malinterpretés quan dic que no n'haurien de tenir. M'explico:

* A l'hospitalitat.
* A disposar d'una o més places per tal que algú s'hi pugui quedar a dormir quan calgui.

NO
* A "sacrificar" un espai 365 dies l'any per unes poques nits en què tindrem convidats; especialment, si la vivenda és petita i s'hi viu més aviat apretat. Una altra cosa seria si es tracta de familiars que venen molt sovint (cada cap de setmana, per exemple)

SOLUCIÓ

Podem disposar d'aquesta habitació per a algun ús que ens faci servei: saleta, habitació per cosir, etc. i incorporar-hi algun silló-llit o sofà-llit -adients per rebre convidats- i preveure-hi algun armari o calaixera en què disposin d'una mica de lloc per deixar les seves coses.

Serem igualment hospitalaris i guanyarem espai i energia per a nosaltres i la nostra família.


Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dilluns, 15 de febrer del 2016

Astrologia Xinesa: Febrer de renovació

Acaba de començar un nou any xinès i, amb ell, algunes energies es renoven. Cal aprofitar-les!

Tota la informació al meu butlletí " Febrer de renovació".

Demana-me'l sense compromís o descarrega-te'l del meu web: www.montsemilian.com


dimarts, 9 de febrer del 2016

Feng Shui viscut: "Com menys bultos, més claror"


Cada vegada més es fan dormitoris amb el vestidor integrat i obert, amb totes les peces de roba i complements a la vista. 

Si està fet amb gràcia, s'ha de reconèixer que pot resultar pràctic i fins i tot bonic.

Tanmateix, això suposa molts elements a la vista, massa coses que distreuen els nostres sentits, el que tècnicament se'n diu un "excés d'informació", incompatible amb el relaxament.

Quan m'ho trobo, sempre recomano que, almenys a l'hora d'anar a descansar, es pugui amagar, "tancar" aquest munt de coses. La idea de la imatge és una bona manera de fer-ho. Si és el vostre cas, descansareu més i millor.



Més informació sobre dormitoris, en aquests enllaços:


Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dilluns, 8 de febrer del 2016

Astrologia xinesa: Petits apunts sobre l'any del Mico de Foc

Com alguns ja sabeu, la setmana passada va començar el nou any xinès segons el calendari solar -que és aquell que fem servir els qui treballem amb la metafísica (Feng Shui, 4 Pilars, etc.)- i tot just avui s'enceta el nou any xinès segons el calendari de la lluna i arreu del món els xinesos fan la seva festa tradicional. Acabarà el 27 de gener de 2017. 

Quina energia ens portarà aquest any, el del Mico de Foc Yang

Com sabeu, cadascun dels 5 elements amb què treballen aquestes disciplines no representa el mateix per a tothom i caldria conèixer la carta de 4 Pilars d'algú per fer-li el pronòstic individualitzat corresponent. Dit això, és cert que hi ha algun aspecte general que cal tenir en compte. 

Els anys que porten element foc solen suposar alegria i activació dels negocis. 

D'altra part, el mico es composa de metall, que és un element que genera una certa tristesa i que és atacat pel foc, que el fon. 

Això vol dir que, malgrat el foc, no serà un any fàcil. El repte consistirà en mirar de seguir la idiosincràsia enginyosa de l'animal de l'any que, segons l'astrologia xinesa, és la que explico en aquest conte.

Per a totes aquelles persones que tinguin un tigre en algun dels seus 4 Pilars, aquest any nou representarà algun obstacle a superar.

Altres anys amb el mico han estat el 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992 i el 2004. Altres anys amb foc han estat els acabats en 6 i 7.

Contacte: fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

dijous, 28 de gener del 2016

Feng Shui: No totes les creences xineses són Feng Shui

Periòdicament, m'arriben missatges que vénen a dir el següent: "Aquest mes tal o qual hi haurà tants dissabtes i tants diumenges (5 posem per cas) i això només passa cada no-sé-quants anys. Segons el fengshui, això porta fortuna i bla bla bla..."

Bé, doncs, sento decebre a les persones que alguna vegada hi heu confiat perquè això no només no és cert sinó que no té res a veure amb el fengshui, una disciplina mil·lenària i molt seriosa tot i que de vegades caigui en mans de falsos experts:


fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com


divendres, 22 de gener del 2016

Feng Shui viscut: Formes arrodonides


M’encanten aquestes dues idees per aprofitar millor l’espai d’una manera pràctica.


Tots hem trobat a faltar alguna vegada un lloc on dipositar coses quan som en un sofà i no disposem de tauleta auxiliar pel que sigui.

D'altra banda, la prestatgeria de formes arrodonides sempre serà molt millor des del punt de vista del Feng Shui que no pas una d’angulosa. 

Més sobre els cantos punxeguts aquí:






Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

dilluns, 4 de gener del 2016

Feng Shui viscut: La bellesa no ho és tot

Sempre des del punt de vista del Feng Shui, aquests són els aspectes més o menys encertats que s’observen en aquesta imatge.


Bellesa i harmonia

Tot i que no ho són tot (perquè hi ha aspectes subtils, no detectables a cop d’ull, que cal tenir en compte) esdevenen fonamentals.

Espai de magatzematge a sota l’escala

Mai no s’hi aconsella posar-hi persones (sofás, taules de treball, etc.)


Cap a on va l’atenció va l’energia

Els elements decoratius al damunt del moble, especialment el ram de flors, capten la nostra atenció i la desvien de la baixada de l’escala, un possible punt de fuga d’energia.

NO

Parets grises

No es recomana l’ús excessiu del gris en vivendes. 


Entrebanc a l’escala

A les escales mai no hi hauria d’haver elements que puguin produir entrebancs, com el cistell que s’observa a la imatge.

Fletxes enverinades


La biga que es veu al sostre n’és una. Seria recomanable llimar-ne les arestes al màxim per evitar les cantonades amb arestes marcades.



Contacte: fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com