Translate

dimarts, 13 de juny del 2017

Més enllà del Feng Shui: La felicitat en les petites coses

De vegades hi ha modes que ens fan descobrir  la sopa d’all. I, tot sovint, tendències d’actualitat vénen de més lluny que no pas ens pensem.

M’explico. Comencen a sovintejar llibres sobre el que s’anomena “hygge”; per exemple, “Hygge, la receta de la felicidad”, de Marie Tourell Soderberg, o “Hygge, la felicidad en las pequeñas cosas”, de Meik Wiking.

Es tracta d’un concepte danès que fa referència a una actitud per gaudir de la vida essent feliç amb les coses senzilles. Els experts diuen que és difícil trobar una paraula equivalent perquè inclou matisos que tenen a veure amb “benestar”, “tranquil·litat” i “entorn acollidor”.

Segon un estudi que l’ONU fa cada any, Dinamarca és el país més feliç del món. D’aquí, fixar-se en què fan per aconseguir-ho. Vet aquí alguns consells bàsics:

- Buscar un moment cada dia per fer alguna cosa que ens agradi, sols o en família.

- Obrir casa nostra per passar una bona estona amb amics o familiars però en grups petits, que permetin parlar tots amb tots sense haver de cridar.

- Crear un entorn acollidor (il·luminació que no molesti, detalls com flors fresques o espelmes, una taula ben parada, música de fons...)

- Intentar que res destorbi aquesta pau (prohibit parlar de temes polèmics, apagar el televisor, aparcar mòbils i tauletes...)

- Cuinar en companyia receptes casolanes (com el pastís que ens agrada tant o les galetes que ens va ensenyar a fer l’àvia).

- Respectar les tradicions i tenir presents els avantpassats (sobretot en aquells records que ens traslladin moments feliços de la nostra infantesa).

- Posar-se còmode (per exemple, sota una manteta, al sofà, amb un bon llibre i una tassa de te aromàtic).

Si bé m’hi apunto (i segur que vosaltres també), no em negareu que, en el fons, tot això ja ho sabíem, no? Això sí, potser va bé, de tant en tant, que algú ens recordi aspectes que, pel motiu que sigui, no tenim prou presents.

Pensem que algú com Benjamin Franklin (1706-1790) ja deia: “La felicitat humana normalment no s’aconsegueix amb grans cops de sort que poques vegades poden passar, sinó amb petites coses que succeeixen tots els dies”.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada