Translate

dijous, 8 de juny del 2017

Més enllà del Feng Shui: Els 7 principis de la filosofia huna

(Aquest text correspon a un article publicat el passat 14 de'abril al diari El Vallenc: www.elvallenc.cat)

Tot documentant-me peral meu article anterior, que tractava de l’ho’oponopono, vaig topar amb els principis de filosofia huna, que no coneixia i que em van semblar interessants de compartir, sobretot pel que tenen en comú amb d’altres disciplines.

Aquest pensament ancestral prové de la Polinèsia. La paraula “huna té diversos significats però, en aquest context, vol dir “secret”, “ocult als ulls”.

Segons Serge Kahili King, xaman i psicòleg nord americà que l’ha difós arreu del món, de cadascun dels seus principis se’n desprenen diferents sentits, la comprensió i l’aplicació dels quals porta a nivells de transformació cada vegada més profunds.

Aquí els enumero i miro d’explicar-los en poques paraules:

1. El món no és el que hom pensa que és.

Sosté que els nostres pensaments contribueixen a generar la nostra experiència de la realitat. Els qui conegueu el llibre “Un Curs de Miracles” hi trobareu quelcom en comú.

2. No existeixen límits.

Es refereix al fet que tot està connectat a nivell espiritual i, també, a que tot és possible.

3. L’energia flueix cap a on va l’atenció.

Per tant, els nostres pensaments més freqüents són els que disposaran de més poder i de més força. Curiosament, aquest és un dels principis que s’apliquen en fengshui.

4. Ara és el moment de poder.

El passat no existeix i el futur, encara ha de venir. En conseqüència, l’ara i aquí és l’únic punt en què cal centrar-se i actuar.

5. Estimar és ésser feliç per alguna cosa.

Aquesta filosofia entén l’amor com una energia d’unió, de valoració, de reconeixement, d’admiració, d’agraïment. Quan hom vibra amb ella, es troba unit a algú o a alguna cosa; en definitiva, al món. Si ho fa amb la contrària, hi trobem l’energia de la crítica i de la por, la de la separació.

6. Tot el poder prové del nostre interior.

En la mesura que connectem amb l’energia adequada, de més capacitat transformadora disposarem. Depèn de la nostra elecció.

7. L’efectiu és la mesura del veritable.

Aquesta forma de pensament vol ser pràctica i, per tant, la seva validesa vindrà determinada pels resultats.

Així és que us animo a provar i a veure què passa...

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada