Translate

dilluns, 16 d’octubre del 2017

Feng Shui: Taules que marquen diferències

Hi ha una afirmació que mai em canso de fer: L’espai on vivim o treballem ens condiciona més que no ens pensem. Un proverbi xinès diu: «Si vols canviar el món, dóna tres voltes per casa teva» Per això, si hi fem modificacions, podem notar millores en molts aspectes.

Sense aprofundir-hi en excés, la simbologia present en un entorn deixa entreveure molt del que allí s’hi experimenta. Si voleu, podeu fer l’exercici d’analitzar alguna part de casa vostra o del vostre lloc de treball per intentar descobrir quina part de la vostra vida reflecteix.

No cal anar molt lluny per trobar un exemple recent vinculat amb la realitat que estem vivint a Catalunya. La imatge de Felip VI assegut davant d’un quadre amb la imatge d’un ben armat Carles III (i el que aquest representa) mentre fa un discurs amenaçador ha estat comentada per molta gent.

Avui m’agradaria fer-vos notar un altre cas també relacionat amb la situació política actual.

Us heu fixat que la taula de reunions que fan servir Rajoy i els seus ministres és rectangular i la que utilitzen Puigdemont i els seus consellers és rodona?

Mentre que la primera -amb la presidència en un extrem- subratlla que hi ha una jerarquia i, per tant, una autoritat, la segona -sense cap seient amb un protagonisme marcat- sembla que convida més al diàleg.


I, encara, una cosa més: Rajoy hi apareix d’esquena a un balcó o finestral, la qual cosa representa, segons el fengshui, manca de solidesa i d’estabilitat. Jo hi afegiria que, més enllà d’això, aquest aspecte denota que viu d’esquena al que està succeint, com solia fer, ja, quan parlava d’uns “hilillos de plastilina”. I és que no hi ha més cec que el qui no vol veure i es gira d’esquena...

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada