Translate

dijous, 26 d’octubre del 2017

Feng Shui: La democràcia cau en picat

Sabeu que els assessors de fengshui i 4 pilars (astrologia xinesa) també podem ajudar en la creació de logotips?

El fengshui permet disposar d’informació molt valuosa a l’hora de dissenyar un logotip, triar colors corporatius,  planificar targetes de visita, etcètera.  Es tracta que la imatge d'un projecte reflecteixi un desenvolupament sense entrebancs. 

Un cop més, aquests coneixements mil·lenaris aporten eines de millora per tal que l'energia flueixi i no es bloquegi.

Es tenen en compte tant aspectes simbòlics com l'ús dels cinc elements (foc, terra, metall, aigua i fusta). Pel que fa als darrers, cal que es facin servir els relacionats amb la naturalesa de l'empresa i, encara millor, també els que, segons l’astrologia xinesa, afavoreixen el seu líder. En aquest cas, els elements es tradueixen en formes i colors.

Com a exemple de logotip d'èxit, us proposo el d'El Corte Inglés (i us avanço que no cobro per fer-ne publicitat; sincerament, no crec que en necessiti massa...) Aquests són els seus encerts:

- Una fletxa que apunta cap a la dreta, el sentit que ens parla d’anar endavant de forma ràpida.

- El nom de l’empresa muntat en aquesta fletxa per cavalcar-hi aprofitant-ne aquest impuls.

- El color verd correspon en fengshui a l’element fusta i aquest s’associa al comerç, a la competitivitat i a productes com mobles, comestibles, roba, llibres i papereria, entre d’altres, molt adient a la firma en qüestió.

Un logo, doncs, molt encertat que no ho seria tant si:

- La fletxa apuntés cap a l’esquerra o cap avall

- La marca es trobés a l’esquerra o a sota de la fletxa.

- Es fes ús d’altres elements menys adequats.

Dit això, m'agradaria parlar de l'efecte que em va fer, la primera vegada que la vaig veure, la imatge que il·lustra aquest article. Observareu  que la paraula "democràcia", que apareix diverses vegades en color gris, també hi surt ressaltada en color taronja, tot descendent en diagonal aprofitant les síl·labes de les anteriors; en definitiva, una democràcia que cau, amb la simbologia que això comporta. 

Pel que fa als colors, val a dir que l'element metall (color gris, que, entre d'altres, representa l'ordre) ataca l'element foc (color taronja). Fóra interessant reconsiderar quins colors podrien haver estat més adequats. 


El logotip crea la realitat o la realitat crea el logotip? El cert és que es tracta d'un peix que es mossega la cua i que, sigui com sigui, es retroalimenten. No estaria de més redissenyar-lo quan no és afí al que volem obtenir.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada