Translate

dijous, 18 de gener del 2018

Astrologia xinesa: Un gos i una muntanya

Els occidentals acabem de celebrar l’entrada d’un nou any. Tanmateix, al calendari xinès encara no toca.

Quan arribi el moment, s’esdevindrà l’any del gos (en xinès, xu) de terra yang (en xinès, wu), representada per una muntanya, i serà l’any 4.715 del seu calendari.

Cal tenir en compte, però, que a la Xina es fan servir dos calendaris (i, per tant, hi ha dos inicis d’any diferents): el de la lluna, que enguany començarà el 16 de febrer de 2018, i el solar, que s’encetarà el 3 de febrer a les 21:20 hores.

Les festes de celebració (amb fanalets, drac i tota la pesca) coincideixen amb el primer dia del calendari llunar. En canvi, els qui treballem amb fengshui o astrologia xinesa fem servir el que es regeix pel camí del sol.

Fer pronòstics acurats del que suposarà aquest nou any per a una persona només és possible si es disposa de la seva carta de 4 pilars completa. Si no, només es poden apuntar dades molt superficials.

A nivell general, val a dir que el nou any xinès vindrà carregat d’element terra, la qual cosa es tradueix en reflexió, tendències espirituals i un cert conservadurisme. En definitiva, una inclinació a valorar el viscut anteriorment i a tocar més de peus a terra. També, un bon moment, per materialitzar projectes que fa temps que volen veure la llum.

L’últim any gos de terra yang va ser el 1958. Entre moltes altres coses que van passar, van néixer la Comunitat Econòmica Europea i la NASA i el català Enric Bernat fa fundar la companyia Chupa-Chups.


Us desitjo un molt feliç 2018, en què els vostres somnis es facin realitat. I compte amb el que desitgeu, que tot sovint s’acompleix.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada