Translate

dimarts, 23 de gener del 2018

Feng Shui: Bellesa i vida

Avui m’agradaria contestar un parell de preguntes sobre fengshui que em fan sovint.

1.      La primera és “es pot decorar amb flors i fruites artificials?”

La resposta és que sí. Tanmateix, caldria matisar que aquests elements decoratius, com sempre en fengshui, han d’ésser bonics i semblar reals. Als comerços es poden trobar flors de roba molt maques i peces de fruita molt aconseguides. Sempre seran millor, per tant, unes d’aquestes que no pas plantes naturals pansides o plàtans camí de fer-se malbé.

Hi ha qui arrufa el nas quan sent parlar d’ “artificialitat” però tot és relatiu i cal mirar les coses amb perspectiva.

2.     La segona qüestió que es repeteix és “segons el fengshui no és bo posar flors seques, oi?”

Aquí la solució a l’enigma no és ni sí ni no.

Segons el fengshui, tot el que siguin flors seques, branques, fulles o similars és bo que es trobin en bon estat, netes i amb una mica de color. És a dir, es tracta de transmetre una idea més vida que de pansiment.

Aquesta reflexió s’inclou dins la importància simbòlica que el fengshui concedeix als objectes decoratius.

Ara bé, vull insistir un cop més en el fet que aquesta part és una de les seves capes més superficials. En un estudi aprofundit de fengshui hi ha més ciència que no pas sembla (per exemple, un munt de càlculs astronòmics i matemàtics) per arribar a saber què convé a cada sector del mapa d’un habitatge.

Des d’aquest punt de vista, les flors seques corresponen a l’element metall, el que correspon a la tardor dels cinc elements amb què treballa el fengshui (així com les flors i les fruites equivalen a l’element fusta, que regna a la primavera) i caldria fer una bona anàlisi (no només a cop d’ull) per saber si en un espai convé posar-n’hi.


Això sí, bellesa i vida són dos principis bàsics que sempre s’han de tenir en compte.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada