Per a promocionar el fengshui, quan m’hi vaig començar a dedicar feia servir una frase de Trump: “No necessito creure en el fengshui perquè funcioni; només sé que em fa guanyar més diners”. Amb el temps, i les connotacions que desperta aquest cognom, vaig deixar d’emprar-la, no molt segura que jugués al meu favor.
El cert és, però, que, a principis dels anys 80, en un moment en què els negocis potser no li anaven tan bé com ell volia, el magnat va recórrer a la mestra de fengshui Pun Yin per tal de millorar la Torre Trump a Nova York, un edifici que és hotel, que inclou botigues de luxe i que, al seu àtic, acull la fastuosa residència de la família Trump.
La consultora va aplicar diverses correccions. Entre les més destacades, va canviar-ne la ubicació de la porta d’accés, que va col·locar a la banda que dona a Central Park, completament oposada a on era en un principi, cap a Broadway. En mirar al parc, s’obre a una plaça amb circulació de persones i vehicles que mouen l’energia cap a la torre. Per tal que aquesta energia fluís amb harmonia va ajardinar el davant de l’entrada.
També, va triar un color per a la construcció més harmoniós amb l’entorn.
De totes les mesures aplicades, el que més crida l’atenció la col·locació d’un globus terraqui enorme. D’acord amb la seva simbologia, l’edifici domina el món i, al cap dels anys, el seu propietari arriba a la presidència dels Estats Units!
Des de l’aleshores, Pun Yin ha seguit assessorant Donald Trump, fins i tot a la Casa Blanca. Quan el veig assegut al Despatx Oval d’esquena a uns finestrals, sempre penso que no és de bon fengshui. Tanmateix, desconec quins són els canvis suggerits per la seva assessora.
Sigui com sigui, l’èxit
que aquest home de negocis atribuïa a l’ús d’aquesta ciència mil·lenària va fer
que, a Nova York, es posés en marxa l’anomenada “Certificació fengshui”, que
feia pujar el 7% de qualsevol edificació en què s’hagués tingut en compte.
Article relacionat: El fengshui i la piràmide del Louvre
fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com