Translate

dissabte, 8 d’agost del 2020

Feng Shui: La Torre Trump

Per a promocionar el fengshui, quan m’hi vaig començar a dedicar feia servir una frase de Trump: “No necessito creure en el fengshui perquè funcioni; només sé que em fa guanyar més diners”. Amb el temps, i les connotacions que desperta aquest cognom, vaig deixar d’emprar-la, no molt segura que jugués al meu favor.

El cert és, però, que, a principis dels anys 80, en un moment en què els negocis potser no li anaven tan bé com ell volia, el magnat va recórrer a la mestra de fengshui Pun Yin per tal de millorar la Torre Trump a Nova York, un edifici que és hotel, que inclou botigues de luxe i que, al seu àtic, acull la fastuosa residència de la família Trump.

La consultora va aplicar diverses correccions. Entre les més destacades, va canviar-ne la ubicació de la porta d’accés, que va col·locar a la banda que dona a Central Park, completament oposada a on era en un principi, cap a Broadway. En mirar al parc, s’obre a una plaça amb circulació de persones i vehicles que mouen l’energia cap a la torre. Per tal que aquesta energia fluís amb harmonia va ajardinar el davant de l’entrada.

També, va triar un color per a la construcció més harmoniós amb l’entorn.

De totes les mesures aplicades, el que més crida l’atenció la col·locació d’un globus terraqui enorme. D’acord amb la seva simbologia, l’edifici domina el món i, al cap dels anys, el seu propietari arriba a la presidència dels Estats Units!

Des de l’aleshores, Pun Yin ha seguit assessorant Donald Trump, fins i tot a la Casa Blanca. Quan el veig assegut al Despatx Oval d’esquena a uns finestrals, sempre penso que no és de bon fengshui. Tanmateix, desconec quins són els canvis suggerits per la seva assessora. 

Sigui com sigui, l’èxit que aquest home de negocis atribuïa a l’ús d’aquesta ciència mil·lenària va fer que, a Nova York, es posés en marxa l’anomenada “Certificació fengshui”, que feia pujar el 7% de qualsevol edificació en què s’hagués tingut en compte.

Article relacionat: El fengshui i la piràmide del Louvre

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

dilluns, 3 d’agost del 2020

Feng Shui: La piràmide del Louvre

Fa uns dies, parlava del fengshui d’alguns edificis de Hong Kong; entre ells, el del Bank of China. que justament incomplia algunes de les pautes que marca aquesta disciplina.

Avui us vull explicar el fengshui de la famosa piràmide del Louvre, que és obra del mateix autor, l’arquitecte xinès I.M. Pei. No exempta de polèmica, tot i que Pei va ser recompensat amb l’Officier de la Legión d´Honeur, es va acabar l’any 1989.

En un moment en què el cèlebre Museu no passava pel seu millor moment, Pei va edificar-la per tal que l’energia (o Chi) hi fluís i arribés al centre del complex. Per això és transparent.

Així mateix va triar una piràmide per diverses raons.

Una, perquè és afí a un dels tresors més preuats del Louvre: una magnífica col·lecció d’art egipci.

Dues, perquè l’ús principal de les piràmides ha estat el de conservar i el Museu guarda importants peces artístiques.

I tres, i potser la més important, perquè la forma piramidal representa l’element foc (dels cinc amb què treballa el fengshui: fusta, foc, terra, metall i aigua). L’edificació on es troba el Louvre presenta formes quadrades i color marró (tot això és element terra). Per a donar vida a aquesta terra res millor que oferir-li l’element que la crea: el foc, la seva “vitamina”.

Algú que sabés de fengshui podria criticar els angles del piràmide apuntant a la resta del Museu. Cal fixar-se, però, en el fet que a la part exterior de cada cantonada hi ha uns brolladors d’aigua. Fan un doble funció. D’una part “refresquen” aquesta terra seca (foc i terra) i, de l’altra, suavitzen aquests angles. 

Finalment, es diu que, si observem el Louvre des de l’aire, veurem com els edificis originals semblen la figura d’una persona ajaguda i com Pei va construir la piràmide al punt equival·lent del seu tercer txacra o plexe solar, un dels centres d’energia principals del nostre organisme.

Si l’edifici del Bank of China tenia algun punt a millorar, sembla que la piràmide del Louvre es troba més ben resolta.

Article relacionat: El fengshui i Donald Trump

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com