Translate

divendres, 31 de desembre del 2021

Astrologia Xinesa: 2022, Tigre d'Aigua

A punt d’encetar el 2022, podem començar a pensar en l’any nou xinès. Tot i que aquest no s’iniciarà fins el mes de febrer, val a dir que, com sempre, la seva energia es comença a percebre ja al gener.

Enguany serà el torn de l’any del Tigre d’Aigua Yang. La roda del zodíac xinès fa que cada dotze anys es repeteixi animal. Així, el darrer any del tigre va esdevenir el 2010 i ara hi tornarà.

Pel que fa als elements que acompanyen l’animal en qüestió, els anys acabats en número zero i 1 corresponen a metall yang i metall yin respectivament; en 2 i 3, a aigua yang i yin; en 4 i 5, a fusta yang i yin; en 6 i 7, a foc yang i yin; i en 8 i 9, a terra yang i yin. Per això, el 2022 esdevindrà el moment de l’aigua yang.

Una de les maneres d’analitzar quina mena d’energia portarà consisteix a mirar enrere i remenar entre les efemèrides dels darrers anys que el tigre va coincidir amb l’aigua yang. En faig un petit resum.

L’últim va ser el 1962, en què hi destaquen alguns fenòmens naturals destacables, com les fortes inundacions a Catalunya (Vallès, Barcelonès i Baix Llobregat) i a Alemanya, a més de la gran nevada per Nadal a Catalunya; també, té lloc la crisi dels míssils a Cuba, diverses colònies s’independitzen (com Jamaica i Algèria), comencen els Stones i els Beatles enregistren el seu primer disc.

Després, cal remuntar-se al 1902 i al 1842. Al primer, les dones són reprimides per lluitar pel sufragi femení, molt protagonisme recau en invents que es van integrant en la vida quotidiana (com el metro, la ràdio o el cinematògraf) i nevades accidentades, terratrèmols i erupcions volcàniques són a l’ordre del dia. Al 1842 crida l’atenció, entre d’altres, l’abundància de campanyes militars i actes violents.

Aquesta només és una manera d’aproximar-se a l’any que arriba. En el proper article ho farem diferent. Sigui com sigui, els meus millors desitjos per al 2022!

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada