Translate
divendres, 26 de maig del 2023
Més enllà del Feng Shui: Txacres de la terra
Molts espais de culte s’emplacen en enclavaments que han estat considerats sagrats des de la més remota antiguitat. Es tracta de llocs de poder que compten amb una energia especial. Es diu que són txacres de la Terra. Un dels que podem posar com exemple és la muntanya de Montserrat a Catalunya .
I és que a més dels txacres de les persones també hi ha els terrestres i els planetaris. Així, les coves o similars es poden vincular al primer txacra o arrel; els espais religiosos, al segon o sacre; les localitzacions que en algun moment han acollit fogueres cerimonials, al tercer o plexe solar; els indrets en què els líders s’adreçaven al seu poble, al cinquè txacra, el del coll.
De la mateixa manera que els txacres terrestres són ubicacions d’energia local, els txacres planetaris abarquen tota la Terra i es troben units. Alguns autors treballen la hipòtesi de la Serp de la Terra, un gran flux d’energia subtil que gira en espiral al voltant del nostre planeta i que en connecta els principals txacres.
Aquesta és la llista que proposen:
- Txacra arrel: Llac Titicaca, Perú/Bolívia.
- Txacre sacre: Mont Sasha, Califòrnia (Estats Units).
- Txacre plexe solar: Uluru (Ayer’s Rock), Austràlia.
- Txacra cor: Glastonbury (Anglaterra), a la imatge.
- Txacra coll: Mont Fuji, Japó.
- Txacra del tercer ull: Gunung Agung, Bali.
- Txacra corona: Mont Kailas, Tibet.
- Txacra estrella de l’ànima: Llac Taupo, Nova Zelanda.
- Txacra porta estelar: Table Mountain, Sudàfrica.
- Txacra estrella de la Terra: Moscú, Rússia.
Es diu que aquest darrer només s’activa si els altres es troben actius i en equilibri. Em sembla que encara hi ha molta feina per fer.
Més articles sobre txacres en aquest enllaç.
fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com
divendres, 19 de maig del 2023
Més enllà del Feng Shui: Txacres transpersonals
La setmana passada parlava dels txacres secundaris que, malgrat que se’n compten més de vint, no es coneixen tant com els set principals.
Tots ells són, d’acord amb l’antiga doctrina vèdica, com una mena de válvules que reparteixen l’energia vital per tot el nostre organisme.
El cas és que encara n’hi ha més. Es tracta dels anomenats “transpersonals” que no s’ubiquen al cos sinó a l’aura, un camp d’energia de diferents capes que envolta el cos.
Un d’ells és el txacra estrella de la terra, que es troba aproximadament a 15 cm. per sota de la planta dels peus i que ens arrela a la Terra. Quan caminem es connecta, a través de les terminacions nervioses que hi ha a les plantes dels peus, amb els txacres que són al cos i els fa d’àncora.
Si es troba equilibrat ens trobem en pau i en comunió amb la natura. Una manera d’activar-lo és anar descalços sobre terra o sorra i meditar a l’aire lliure. Es diu que és de color fosc i que, quan s’activa, esdevé de color magenta.
Un altre txacra transpersonal és l’anomenat ”porta estelar”, de color blanc, que es troba a uns 30 cm. sobre el nostre cap i que fa de punt de connexió amb l’Univers i les realitats superiors.
El txacra estrella de l’ànima, de color préssec cap a rosat, és 15 cm. damunt del cap i actua d’enllaç entre els cossos subtils i el cos físic.
El txacra causal se situa 10 cm. darrere del cap i transmet als nostres pensaments les energies que provenen dels txacres porta estelar i estrella de l’ànima. Perquè això passi cal haver activat el txacra estrella de la terra.
Hi ha qui diu que es pot alleujar el dolor i el patiment si es té cura dels txacres. La meditació és una forma de fer-ho.
divendres, 12 de maig del 2023
Més enllà del Feng Shui: Més enllà dels txacres
Segons una antiga doctrina hindú, base de la filosofia del ioga, els txacres són centres d’energia, com una mena de válvules que reparteixen l’energia vital per tot el nostre organisme. Molts dels problemes de salut i bloquejos que experimentem provenen d’alguna disfunció d’aquests engranatges.
N’hi ha set de principals o majors, els més coneguts: Arrel o base, sacre, plexe solar, cor, gola, tercer ull i corona.
Tanmateix, n’hi ha de secundaris o menors, que també juguen un paper important en la regulació del flux energètic. Es diu que reben i descarreguen energia subtil per reforçar els txacres principals i per tenir cura de la salut.
Aquests en són alguns:
- Un a la planta de cada peu i un al darrere de cada genoll, que ajuden a mantenir la connexió entre el nostre sistema energètic i el de la Terra.
- Un a cada gònada, que, juntament amb els txacres arrel i sacre, intervenen en les funcions sexuals.
- Dos a la melsa, un a l’estómac i un a la vora del fetge, que treballen amb el txacra del plexe solar.
- Un al palmell de cada mà, com antenes que ens posen en contacte amb el món.
- Un al centre del pit, rere la part superior de l’estèrnum. S’anomena “txacra de la tortuga” i dona suport al txacra del cor al mateix temps que permet que ens allunyem de l’energia mental aportada pels sentits i que ens centrem en el nostre interior.
- Un a cada pit i un a cada clavícula, a la vora de la columna, relacionats amb el sistema limfàtic.
- Un a cada ull i un a cada templa, que alimenten el cervell i poden desenvolupar-se fins a l’assoliment de capacitats extrasensorials i curatives.
- Un sobre el paladar superior, el “txacra de la lluna”, que ajuda a assaborir la dolçor infinita de la vida.
- Un a la base del crani, al clatell, que és el punt d’energia de la memòria llunyana: de patrons de supervivència heretats dels ancestres i potser de vides passades.
La meditació esdevé un bon mètode per equilibrar-los.
Més articles sobre els txacres en aquest enllaç.
fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com
diumenge, 7 de maig del 2023
Més enllà del Feng Shui: Dormir és aprofitar el temps
La nostra salut depèn, en part, del que fem, si fa no fa, una tercera part de la nostra vida. I és que, quan dormim, el cos es relaxa, es restaura i es reconstrueix. Per exemple, es regulen les funcions immunològiques i es produeix més hormona de creixement, peça clau per desenvolupar els músculs i cremar greixos.
La geobiologia i el fengshui poden ajudar a dormir bé en garantir que ho fem en un espai sa i amb bona energia. Ara bé, no tot depèn de factors externs. Hi podem intervenir d’una forma activa tot assegurant-nos que descansem prou.
Si no ho fem, serem més propensos a patir problemes endocrins o relacionats amb les capacitats neurocognitives, entre d’altres.
La quantitat d’hores de són recomanades depèn de l’edat. Així, les persones adultes en necessiten entre 7 i 9 hores; els infants de 2 a 4 anys, de 12 a 14 hores; i a un bebé li’n calen entre 14 i 15 hores.
La Medicina Xinesa Tradicional ofereix alguns consells per a un son reparador:
- Anar-se’n al llit a les 23:00 hores com a molt tard.
- Fer un sopar lleuger tres hores abans d’anar a dormir.
- No prendre estimulants a la nit (cafè, te, begudes alcohòliques o energètiques, tabac).
- Evitar estímuls que activin la ment (ordinador, mòbil, televisió, etc.)
- No practicar esports intensos abans d’anar a descansar.
- Crear un entorn tranquil.
- Dormir sense llum artificial i sense aparells electrònics a la vora.
- Descansar sobre el costat dret del cos amb les cames una mica flexionades i, en cap cas, de bocaterrosa.
Un dels costums xinesos més tradicionals és fer un bany de peus amb aigua calenta abans d’anar a dormir. Es veu que amb els peus calents, es dorm millor.
Em temo que, en general, no ho fem massa bé, això de propiciar un bon descans. Potser no cal esperar a l’Any Nou per proposar-nos algun objectiu de millora. El nostre benestar segur que ho agrairà.
Més consells en aquest enllaç.
fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com