Translate

divendres, 2 de juny del 2023

Més enllà del Feng Shui: Les aromes de la llar

El primer que és té en compte en aplicar els principis del fengshui tant a un habitatge com a un espai de treball és molt bàsic i de sentit comú. Cal observar l’ordre, la neteja, la llum, la bellesa i, també, les olors. Val a dir que un lloc on se senti alguna mena de pudor permanent, com la de les clavegueres, no disposarà d’una energia molt favorable.

Imagino que, des de la nit dels temps, els humans han gaudit de l’aroma de les flors i de les plantes. No em direu que no és deliciosa l’olor del romaní o la del llentiscle als boscos que tenim tan a la vora. Sabíeu que més del cinquanta per cent de les plantes aromàtiques viuen als territoris amb clima mediterrani?

Aquest gest antic és, sense cap mena de dubte, la llavor de l’aromateràpia, la disciplina que usa els olis essencials amb finalitats terapèutiques. Es tracta d’un coneixement ancestral que esdevé útil per al benestar, la salut, la bellesa, la cuina i, fins i tot, es fa servir en alguns rituals.

Els olis essencials s’obtenen de destil·lar la substància que el vegetal fabrica de forma natural; és a dir, allò que olorem en acostar-nos a una planta aromàtica.

Es poden emprar per via oral, per via tópica i per inhalació. Això sí, sempre fent cas de les recomanacions dels especialistes pel que fa a quantitat i d’altres paràmetres. Per exemple, no tots els olis es poden ingerir o aplicar a la pell sense fer servir algun oli portador, com el d’ametlles. Si pensem en la pell com una segona boca per on introduïm nutrients, cal reflexionar sobre com alimentem la nostra.

Per descomptat, sempre s’han de triar olis de qualitat, cent per cent purs i naturals i, per tant, cal informar-se i llegir bé el seu etiquetatge.

Deia Walt Whitman que “la literatura és plena d’aromes”. Tan de bo també ho estigui la vostra llar.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada