Translate

divendres, 9 de juny del 2023

Més enllà del Feng Shui: Olors que equilibren

L’aromateràpia es pot aplicar per equilibrar els txacres, que són com una mena de vàlvules que regulen la distribució d’energia pel cos. Aquest ajustament es pot assolir amb un massatge fet amb olis essencials o mitjançant la difusió d’aquests a l’ambient.

Cal tenir en compte, però, que durant l’embaràs i en el cas de nens petits, s’ha de consultar sempre amb un professional abans de fer servir olis essencials.

Per fer el massatge:

- Barrejarem una gota d’oli essencial amb un oli portador (d’ametlles, de calèndula, etc.) al palmell d’una mà i fregarem l’una amb l’altra. La majoria d’olis essencials no es poden aplicar directament sobre la pell.

- Col·locarem les mans a l’alçada del txacra en qüestió però sense tocar el cos. En posarem una a la part del davant i una a la part posterior. Els txacres travessen el cos i es poden treballar per davant i per darrere. Podem deixar les mans quietes o moure-les en espiral. Tot això fins que notem un canvi energètic.

- En acabar, ens hem de rentar les mans amb aigua freda.

Si col·loquem l’oli essencial en un difusor posarem cinc gotes d’oli essencial; si fem servir un humidificador, entre cinc i deu. El primer funciona escalfant l’oli i el segon, amb aigua que es vaporitza.

Aquests són alguns dels olis adequats per a cadascun dels set txacres principals:

- Primer: Pàtxuli, mirra, cedre, gingebre.

- Segon: Sàndal, gessamí, ilang-ilang, rosa, xiprer.

- Tercer: Sàlvia, ginebre, gerani, bergamota, fonoll, menta.

- Quart: Rosa, tarongina, neroli, lilà.

- Cinquè: Camamilla, lavanda, romaní, farigola, eucaliptus, arbre del te.

- Sisè: Encens, alfàbrega, llimona.

- Setè: Ilang-ilang, til·la, violeta, nard.

Diu Deepak Chopra que “cadascun dels set txacres es regeix per lleis espirituals, principis de consciència que podem utilitzar per cultivar harmonia, felicitat i benestar a les nostres vides i al món”. I les aromes ens poden ajudar.

Més sobre l'aromateràpia en aquest enllaç.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada