Translate

diumenge, 26 de novembre del 2023

Més enllà del Feng Shui: Un regal per a tu

Hi ha coses que no sabreu perdonar mai? Llegiu això: “Perdonar algú no significa perdonar el seu comportament. Ni tan sols significa oblidar la forma en què et va fer mal. Ni tan sols permetre que aquest algú et torni a fer mal. Perdonar no significa fer les paus amb el que va passar. Significa reconèixer la teva ferida, permetent-te sentir-ne el dolor, i entendre que ja no necessites aquest dolor. Significa deixar anar el dolor i el resentiment per guarir i continuar endavant. El perdó és un regal per a tu. T’allibera del passat i et permet viure en el temps present. Quan et perdones tu mateix i els altres, ets veritablement lliure. Perdonar significar alliberar un presoner i descobrir que aquest presoner eres tu”. Són les paraules de Pio de Pietrelcina (Itàlia, 1887-1968), nascut Francesco Forgione i rebatejat en ingressar a l’Orde dels Germans Menors Caputxins.

De família humil, va esdevenir famós pels estigmes que presentava  i pels seus miracles: llegia el pensament a distància, curava els malalts i es bilocava. Va ser canonitzat per Joan Pau II l’any 2002. Si us interessa aprofundir en la seva trajectòria, podeu veure el documental El misterio del Padre Pío (Amazon Prime).

Ell sabia de què parlava quan parlava de perdó ja que, en el seu moment, va arribar a ésser víctima de la pròpia Església Catòlica, que va alimentar nombroses calúmnies sobre ell fins que la seva honorabilitat va ser restablerta. I és que de la mesquinesa no se’n lliuren ni els acòlits del Vaticà com ja va poder constatar, també, Santa Teresa de Jesús.

Al cap i a la fi, tothom ha patit injustícies en algun moment de la seva vida. Sant Pio i Santa Teresa, per destacar. Tothom qui brilla d’alguna manera molesta la gent mediocre. Fora del Catolicisme podríem esmentar, per exemple, Sathya Sai Baba, un gurú hindú contra qui es van llançar tota mena d’acusacions falses per desprestigiar-lo.

I és que no parlem de religió, sinó de perdó i, en definitiva, d’alliberament. Deia Victor Frankl (1905-1997) (autor de L’home a la recerca de sentit, un dels llibres considerat dels més influents del segle XX i jueu deportat a diferents camps de concentració durant la Segona Guerra Mundial), que “la llibertat interior s’aconsegueix en escollir la nostra resposta a les circumstàncies externes”. És difícil que les nostres circumstàncies siguin pitjors que les seves.

Si us interessa llegir més articles sobre el perdó, aquí parlo del Ho'oponopono i aquí sobre el so curatiu del cor,

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada