Translate

divendres, 24 de maig del 2024

Feng Shui: Ciència i Feng Shui coincideixen

Ja em perdonareu que faci un titular una mica trampós, com quan les revistes del cor diuen que una famosa es despulla i en realitat només revela els seus sentiments en una entrevista o que un actor i un actriu viuen un amor apassionat i acaba essent dins de l’argument d’ una pel·lícula.

No és, doncs, que la ciència avali el fengshui però sí que en una cosa sembla que s’hagin posat d’acord; en un tema, com us ho diria?, poc elegant. I és que es veu que un estudi liderat per Stephanie Dancer, una professora i microbiòloga consultora de l’NHS Lanarkshire al Regne Unit conclou que abaixar la tapa del vàter és clau per frenar la propagació de microbis.

El fengshui fa molt de temps que explica que el bany esdevé el lloc on llencem energia residual, desfavorable. Aquesta idea és la que aconsella que la porta del lavabo resti sempre tancada (per evitar que hi arribi i marxi la bona energia) i l’inodor sempre tapat.

I ara arriba la ciència a donar-li la raó, perquè l’estudi en qüestió ha analitzat terres, sostres, cisternes, aixetes, mànecs de portes, portes, reixetes de ventilació, etc. de banys d’hospitals. Hi han trobat fongs, bacteris i superbacteris. Aquests darrers resistents a molts medicaments. El motiu? Probablement que, en activar la descàrrega quan el vàter no està tapat, l’aigua ho ruixa tot i els esquitxos transporten tots aquests microorganismes per tot arreu.

Curiosament els més afectats eren els usats per pacients i per homes. Els més nets eren els de les dones. Segons la investigadora britànica, perquè potser les dones es renten les mans més sovint.

Conclusió: abaixeu la tapa abans d’estirar de la cadena i després renteu-vos bé les mans i eixugueu-les amb una tovallola, o similar, neta. Fengshui i ciència coincideixen... en això.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada