Translate

divendres, 14 de juny del 2024

Astrologia xinesa: Cuina i horòscops

Hi ha alguns historiadors que diuen que cadascun dels dotze signes del zodíac xinès correspon a una mena d’aliments que s’oferia com a culte als avantpassats.  Sigui com sigui, en l’actualitat, als àpats de celebració de l’Any Nou Xinès mai no hi ha de mancar la representació de l’animal de l’any. De vegades es tracta d’algun aliment tallat com si fos una escultura i en d’altres ocasions, de pastissos decorats amb la figura en qüestió.

Enguany som a l’any del Drac, que és el rei de tots els animals aquàtics, per la qual cosa el més adequat era servir qualsevol mena de peix o de marisc. Una opció per als qui no mengen ni carn ni peix era la d’esculpir hortalisses, com a la imatge. D’altra part es veu que als banquets de casament xinesos és habitual que hi hagi dracs fets de cogombre i aus fènix fetes de rave gegant.

De fet, per a tots els animals s’estableix una correspondència vegetariana:

-        Rata: tòfones i castanyes.

-        Bou: productes lactis.

-        Tigre: col xinesa.

-        Conill: verdures de primavera.

-        Cavall: hortalisses de color vermell (tomàquets, pebrots) amb picant.

-        Cabra: amanida.

-        Mico: verdura amb una presentació molt elaborada.

-        Gall: bolets.

-        Gos: salsitxes vegetarianes (per exemple, de soia).

-        Porc: albergínies, cebes, gingebre

L’any vinent serà el de la Serp. A la cuina xinesa alguns plats elaborats amb la seva carn es consideren exquisits. A casa nostra potser ens vindrà més de gust l’anguila però tampoc no és un plat que agradi a tothom. He trobat en un llibre que afirma que la pasta bullida amb espinacs i verdures pot esdevenir un substitut adequat. Suposo que es pot comparar la pasta llarga amb les formes sinuoses d’un rèptil.

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada