Heu sentit a parlar mai de l’ús dels mocadors “furoshiki” japonesos? Es tracta d’una tècnica per plegar trossos de tela estampada de mida variable que es fan servir per fer paquets, bé de regal bé per transportar objectes; en definitiva, de substituts reciclables de les bosses de plàstic i embolcalls de regals sostenibles. A les xarxes podeu trobar un munt de publicacions que ensenyen com plegar-los de forma adequada.
S’ha de reconèixer que és un hàbit bonic i que resulta fàcil embadalir-se davant d'allò que és exòtic. Tanmateix, de vegades sembla que haguem descobert la sopa d’all. I és que nosaltres també en tenim una, de manera de fer similar, ben antiga. Els qui sou més grans, segur que haureu vist com algú de la vostra família feia servir l’anomenat “mocador de fer farcells”, quadrat, de cotó i amb el seu estampat característic, de quadrets marrons i negres, per portar coses d’un lloc a l’altre.
La viquipèdia que, contra el que pugui semblar, no sempre l’encerta del tot en limita l’ús a viatgers amb poques possibilitats econòmiques i rodamons. Estic segura que tothom que hagi viscut en un poble fins a la primera meitat del segle XX, aproximadament, ha vist com es feia servir amb tota naturalitat, com s’usen avui dia les anomenades tote bags o bosses fetes de roba, per anar a mercat, per exemple.
D’uns
anys ençà tornen a cridar l’atenció i en l’actualitat tant es poden comprar en
línia com trobar peces confeccionades amb la mateixa roba (tovalles, davantals,
cortines, coixins, bosses de pa, draps de cuina i mocadors de coll, entre altre)s. I és que tot torna. Per sort, no
només les modes sinó, pel que sembla, els comportaments ecològics i
sostenibles.
www.montsemilian
Fengshui, astrologia xinesa i creixement personal
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada