Translate

divendres, 26 d’abril del 2019

Feng Shui: Arquitectura i fengshui


Fa poc he tingut l’ocasió de treballar com a assessora de fengshui en un projecte de construcció d’una casa tot col·laborant amb un arquitecte. Per sort, tant ell com, naturalment, la promotora en qüestió aposten no només pel fengshui sinó per l’edificació saludable i sostenible.

Dic “per sort” perquè arquitectura i fengshui no sempre casen. Imagineu haver de recomanar de no edificar en determinat punt d’un terreny perquè hi ha una geopatia que pot afectar la salut de les persones, o de canviar la porta d’entrada de lloc, o de repensar la ubicació d’una escala o de qualsevol altre element constructiu. No tots els arquitectes s’hi avenen. En concret, fa anys em van explicar l’anècdota d’un que es veu que era bastant “diva” que va acabar exclamant, davant la petició dels clients, “No canviaré la “meva” porta de lloc!”, amb amenaça de no fer els tràmits pertinents per obtenir les certificacions requerides. Penseu-hi amb una mica de deteniment: La porta era... “seva”!

Als Estats Units (no sé si a tot arreu però em consta que a Nova York i a Los Angeles, sí) existeix el que s’anomena “Feng Shui Property Certification”, que garanteix que un edifici o habitatge compleix tots els requisitis per afirmar que disposa de bon fengshui. I aquest certificat fa que aquestes propietats es puguin vendre un tant per cent més cares que si no el tenen.

Per aquí a la vora, potser no hi ha, encara (perquè no en perdo l’esperança i, a més, hi contribueixo tot el que puc), molta consciència de la importància de tenir en compte les energies de l’entorn.

No només això, sinó que força persones no saben què és el fengshui. Fa uns anys, una senyora uruguaiana em va preguntar a què em dedicava i la conversa va anar així:

“- Me dedico al Feng Shui.
– Ah, no sé, no hablo inglés.
– No, es que no es inglés, es chino.
– Tampoco hablo chino”.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada